ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ: Пензионерима данас по 50 евра!

Ј. Ж. С.

22. 09. 2021. у 07:35

СВИМ пензионерима којима је решење о пензионисању са датумом до 13. септембра данас ће на рачуне лећи 50 евра у динарској противвредности.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ: Пензионерима данас по 50 евра!

Фото Танјуг

Новац за 1.673.119 сениора биће исплаћен из касе ПИО фонда, а на листи су поред корисника пензија и примаоци привремене накнаде на основу инвалидности, као и инвалидна деца којима исплата стиже из Републичког фонда.

Корисницима којима решења о признавању права буду донета после 13. септембра, новац ће стићи једнократно, по успостављању исплате права. Према досадашњим најавама, пензионери до краја године могу да очекују уплату од укупно 100 евра и то у три транше, без пријаве.

Након данашњих 50 евра, другу уплату од 30 требало би да очекују већ у новембру, када ће овај износ добити и остали пунолетни грађани. Трећа и последња уплата у овој години, од 20 евра, пензионерима следује у децембру. После тога могу да рачунају на помоћ која ће ићи почетком наредне године. Наиме, требало би да крајем фебруара 2022. најкасније до почетка марта буде исплаћено по 20.000 динара.

Најстаријима ће истовремено стићи и годишње повећање примања почетком наредне године, које ће износити линеарно шест одсто. Тако ће практично примања свих пензионера бити за толико увећана од јануара 2022, што би на просечан чек од око 29.300 динара било 1.700 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)