НЕДИМОВИЋ НА ДАНИМ ШЉИВЕ: Јадар показатељ да ово више није Србија из 2014.

Танјуг

27. 08. 2021. у 22:17

МИНИСТАР пољопривреде Бранислав обишао је данас у Осечини радове на току реке Јадар и нагласио да све што је учињено потврђује да Србија није више она која не може да се ухвати у коштац чак и са највећим водостајем.

НЕДИМОВИЋ НА ДАНИМ ШЉИВЕ: Јадар показатељ да ово више није Србија из 2014.

Фото Танјуг

-Ово више није иста Србија као 2014. године или прошле када смо чекали и молили Бога да нема воде. Сада можемо потпуно радноправно да се ухватимо у коштац са водом макар били максимални водостаји", рекао је Недмиовић који је данас у Осечини отоврио 16. Сајам шљива.

Недимовић је подсетио како је било прошле године када је Јадар код Јадарске Лешнице претио да поплави и нагласио да се данас захваљујући свему учињеном Јадар и скоро не види.

Сваке године морали смо да размишљамо да ће бити као прошла или не дај Боже 2014. година, рекао је министар и нагласио да се зато преко Србија вода ради озбиљна заштина на простору Осечине.

-И не само у Осечини, радимо и бринемо и о њамањим општинама, али и о Ваљеву, Пазар је решен, решена је гомила градова и они могу да буду потпуно безбедни, Шабац је завршен, остало је још мало, рекао је Недимовић.

Држава се ове године побринула да се одраде неки радови на регулацији Јадра и Ловачке реке, рекао је он.

Директор Србија вода Горан Пузовић посетио је на то да је 22. јуна прошле године био поплављен већи део Осеценине.

-Влада је издвојила 55 милиона динара и сада изводимо радове на регулацији Јадара, одрадили смо бетонски зид 300 метара, на низводној деоници уређујемо још неких 500 метара уређеног корита, имамо и прелазну деоницу од 1,1 километа да извучемо воду из реке и кренули смо радове на ушћу Ловачке реке у Јадар, рекао је он.

Према речима Пузовића, то су четири најркитичније деонице у Осечини, које би требало да буду завршене за два месеца.

Додао је да очекује и да се наредне године са председником дефинише шта су то најкритичнија места и тачке и да се обезбеди да људи који овде вредно раде и живе буду безбедни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)