КИНЕЗИ ИЗВОЗЕ У СВЕТ ПРЕКО БАРА: Црногорска лука обележила је јубилеј споразумом са компанијом "Зиђин" из Бора

Б. Дабић

29. 06. 2021. у 09:33

УГОВОР вредан више од 10 милиона евра, почетком јула биће потписан између АД "Лука Бар" и компаније "ЗиЂин" из Бора. Уз то, очекује се посета представника компаније ХБИС из Смедерева, са којима би требало направити договор, који ће значити и значајно веће количине руде гвожђа, које ће ићи преко црногорске луке.

КИНЕЗИ ИЗВОЗЕ У СВЕТ ПРЕКО БАРА: Црногорска лука обележила је јубилеј споразумом са компанијом Зиђин из Бора

Очекује се да ће барска лука постати лидер у региону

Осим гвожђа, "Лука Бар" би била станица и за друге производе Железаре Смедерево.

Ово је у понедељак најавио Владан Вучелић, извршни директор АД "Луке Бар", поводом јубилеја 115 година ове компаније. Како је рекао, уговор који ће бити потписан, дефинише да ће до краја 2024. године, преко "Луке Бар", отпремити скоро два милиона тона концентрата бакра из борског "ЗиЂина".

- То је капитално важан уговор, Финансијска вредност је више од 10,5 милиона евра - истакао је Вучелић. - У 2023. и 2024, као и наредним које следе, само са пословним партнером из Бора имаћемо половину претовара, које је Лука остваривала у прошлој и претходним годинама. Треба задржати и досадашње партнере, радити на пуној валоризацији Слободне зоне и концесији камена са брда Волујица, коју је добила Лука.

Како је истакао Вучелић, уговори чије је потписивање извесно, потврђују да "Лука Бар" улази у зону стабилног пословања, што ће се искористити за даљи развој, како би постала место од регионалног значаја.

- У годинама које следе морамо слати добре поруке из Луке Бар које ће значити сигурност бизниса за партнере - истакао је Вучелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)