УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У АВГУСТУ: Неће бити надувавања цене радова

Е.Б.Т.

17. 06. 2021. у 16:17

СЛЕДЕЋЕ недеље Министарство енергетике потписаће уговоре са 66 локалних самоуправа за реализацију радова на енеретској санацији домаћинстава.

УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У АВГУСТУ: Неће бити надувавања цене радова

Фото: Depositphotos

Половину новца за ову намену обезбеђује држава. Ово је данас казала министарка енергетике Зорана Михајловић, истичући да се очекује да општине и градови прве уговоре са грађанима потпишу у августу.

- До почетка грејне сезоне, један број домаћинстава би те радове требало и да заврши - рекла је Михајловићева за телевизију К1. - Када Министарство потпише уговоре са јединицама локалне самоуправе, оне ће расписати два јавна позива, један намењен компанијама које ће да раде те послове, а други грађанима.

Она истиче да ће се фирме на овај начин бирати како не би било надуваних цена, а биће одређен и максималан износ. Свака локална самоуправа дужна је да јавно саопшти које компаније у њиховом граду могу да раде замену столарије.

Михајловићева је најавила да ће због великог интересовања у септембру Министарство расписати још један јавни позив. Како је додала, очекује да следеће године око 150 милиона евра уђе само у тај процес подизања енергетске ефикасности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)