СЕДАМ МЕСЕЦИ ЧЕКА НАПИСАНУ ПРЕСУДУ! Невероватне невоље принудно исељене Добриле Петровић

В. Ц. С.

15. 05. 2021. у 10:26

ПЕНЗИОНЕРКА Добрила Петровић, заштићени станар, која је пре четири године, упркос свом статусу, принудно исељена из стана у Његошевој улици, у Београду, са кћерком и двоје малолетне унучади, од почетка прошле године чека да се спроведе одлука Уставног суда.

СЕДАМ МЕСЕЦИ ЧЕКА НАПИСАНУ ПРЕСУДУ! Невероватне невоље принудно исељене Добриле Петровић

Фото М. Анђела

УСС је, наиме, још крајем 2019. укинуо пресуду којом је са кћерком и унуцима исељена из стана у ком је деценијама живела, уз образложење да јој је повређено право на дом. Од тада се чека да Апелациони суд донесе нову пресуду у Добрилину корист. Када се недавно дописом обратила председнику суда Душку Миленковићу, добила је невероватан одговор.

Миленковић је констатовао како је провером утврђено да је њена притужба на дужину трајања поступка основана, као и да је њен предмет већан и пресуђен још 7. октобра 2020. Пресуда, међутим, до данас није написана, односно није израђен писмени отправак одлуке, нити је експедована, пошто је судија известилац од 31. децембра на дужем боловању због тешког облика ковида 19.

Управа суда је, како се даље наводи, предузела мере и наложила председнику Већа хитно експедовање одлуке.

То значи да Добрила Петровић није интервенисала, њен предмет би, практично, и даље био у фиоци. За све то време, од када је исељена из стана, ова пензионерка плаћа кирију, а до сада је извршитељима исплатила и невероватних 590.000 динара трошкова и награде. Пуне три године скидано јој је око 27.000 динара месечно од пензије.

- Тражићу накнаду свих трошкова, од извршитељских, до кирија које сам све време плаћала. Оне иду на душу старом власнику стана у ком смо живели, а који ме је, уз помоћ извршитеља, избацио на улицу - каже Добрила Петровић за "Новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)