ЈАПАНАЦ СЕ ВАКЦИНИСАО У СРБИЈИ: У нашој земљи се на свом путу око света задржао из овог разлога (ФОТО/ВИДЕО)

Д.А.

14. 05. 2021. у 14:55

ЈАПАНАЦ Такакуми Асаки (33), који је превалио огроман пут да дође у Србију да се вакцинише, данас је у Нишу примио је прву дозу "Фајзеровог" цепива.

ЈАПАНАЦ СЕ ВАКЦИНИСАО У СРБИЈИ: У нашој земљи се на свом путу око света задржао из овог разлога (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д. Алихоџић

Иако је желео да се вакцинише АстраЗенеком, с обзиром на то да се дуго чека на ревакцинацију, одлужио се за Фајзер.

Каже да му неће тешко пасти чекаље ревакцине, јер су Нишлије дивни домаћини, сви се лепо оходне према њему и допада им се његова музика, јер је иначе музичар и свира на улици како би преживео.

Директро Дома здравља Милорад Јеркан каже да је јапански народ доста помогао здравству Србије и да је вакцинација Асаки као мали гест да им се узврати. Министар Лончар је ургирао вакцинацију Јапанца тако што је лично дао одобрње.

Гостопримство је понудила Драгана Коцић, новинарка, јер јој је било жао да он кампује по шумарцима око Ниша, посебно сада када је вакцинисан.

Он је пре две године на пут око света кренуо из родне Осаке и прва станица му је била Лондон. Пандемија га је затекла у Португалији, где је морао да остане пет месеци јер су границе биле затворене. У јануару је успео да стигне у Србију, али му је било хладно па је продужио за Македонију, а затим и Албанију...

Недавно је одлучио да се задржи у Нишу и ту прими вакцину против вируса корона, што је данас и учино.

- Много ми се свиђа Србија, а Ниш је диван град. Морам остати у Нишу још две недеље јер сам оставио на сервис моје појачало за бас гитару. Надам се да ћу за то време успети да се вакцинишем. Чуо сам да је у Србији вакцина доступна свима па сам се пријавио - прича нам овај ведри Јапанац који Европу обилази на свом бициклу - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)