БЕЗ НАГЛОГ ПОПУШТАЊА? Кризни штаб за борбу против вируса корона данас расправља о мерама које ће се примењивати вероватно од 1. јуна

Б. Р.

14. 05. 2021. у 08:00

КРИЗНИ штаб за борбу против ковида 19 данас би, на седници заказаној за 15.30, могао да предложи додатно ублажавање епидемиолошких мера, али без великог, наглог попуштања, и највероватније са одложеном применом тек од 1. јуна.

БЕЗ НАГЛОГ ПОПУШТАЊА? Кризни штаб за борбу против вируса корона данас расправља о мерама које ће се примењивати вероватно од 1. јуна

Фото Танјуг

За свадбе и велике прославе, према мишљењу медицинског дела штаба, епидемиолошка ситуација није још довољно стабилизована, па ће се са одобравањем оваквих догађаја, највероватније, сачекати до краја јуна. Могао би да се подигне лимит за јавна окупљања, који је сада до петоро људи.

Број позитивних у четвртак је пао на 901, али тестирано је опет више од 12.000 људи, а од последица ковида за дан је преминуло још 18 пацијената.

- На седници Кризног штаба биће урађена детаљна анализа и пресек стања у вези са бројевима заражених вирусом корона и на основу тога доносићемо даље одлуке - рекао је министар здравља Златибор Лончар. - Седница је померена на крај седмице како би се видели бројеви новозаражених после ускршњих празника, с обзиром на то да се нису толико поштовале мере и да су се људи више дружили и окупљали.

Министар је навео да ће се максимално изаћи у сусрет грађанима, да се мора водити рачуна о економији, али пре свега о здрављу и животима људи.

- Најсигурнији начин да што пре изађемо из ове ситуације је да се вакцинишемо - поручио је Лончар.

У Србији је досад укупно дато 3.897.314 доза вакцина против вируса корона, а обе дозе је примило 1.687.579 грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)