ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Далеко смо од краја

Novosti online

12. 05. 2021. у 11:28

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар одржао је данас у Палати Србија састанак са директорима ковид болница, након којег се медијима обратио доцент Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести Универзитетског клиничког центра Србије, који је изјавио да је ситуација боља и да као резултат тога поједине здравствене установе излазе из ковид система.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Далеко смо од краја

Фото: Танјуг

- Захваљујући резултатима које имамо број новооболелих значајно опада, и то нам је омогућило да поједине ковид болнице изађу из ковид система, односно да посветимо велику пажњу пацијентима који немају ковид и који су трпели до сада. 

Он додаје да се ситуација повремено смирује.

- Као директан резултат тога КБЦ Звездара нема више ковид болеснике, почетком следеће недеље и КБЦ Мишовић прелази у нормалан процес рада, а у припреми је и болница у Младеновцу. То говори у прилог томе да се ситуација прилично смирује. Од нас и од броја вакцинисаних зависи како ће се на даље одвијати ситуација. Имамо примера шта се дешава у другим земљама када се људи опусте. На све то нас упозорава и СЗО да будемо опрезни, далеко смо од краја - рекао је Стевановић.

Он је навео да захваљујући континуираној набавци вакцина од самог почетка, наша земља има довољно доза.

- За сада имамо довољно вакцина обезбеђених и сваки грађанин који жели, може да се вакцинише - казао је Стевановић и подсетио на континуирано стизање вакцина свих произвођача.

Сви страни држављани који су примили овде вакцину, ако су се пријавили преко еУправе, добиће позив и моћи ће да се вакцинишу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)