ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СВЕ ВАКЦИНИСАНЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ: Прву дозу сте примили у "Ушћу", а ево где ћете другу

Novosti online

09. 05. 2021. у 11:56

ВЕЛИКО интересовање влада за вакцинацију у Ушћу, а заменик градоначелника Београда Горан Весић открио је који ће још тржни центри бити отворени у наредном периоду, као и где ће људи који се одлуче да се на овај добију прву дозу, моћи да оду на ревакцину.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СВЕ ВАКЦИНИСАНЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ: Прву дозу сте примили у Ушћу, а ево где ћете другу

Фото: Град Београд

- Тржни центри су се показали као прави добитак. Ми смо пре недеље променили начин приступа вакцинације. До сада су се претежно вакцинисали у здравственим установама. Желели смо да пунктове за вакцинацију доведемо тамо где људи најчешће иду и где проводе време. Ми се трудимо да у тржним центрима мотивишемо грађане. Не ради то само Србија, чуо сам свакакве приче. И у Немачкој и у неким другим землама траже начин да награде грађане - рекао је Весић.

Додаје и да многи питају за другу дозу вакцине.

- Многи су ме питали како и где ће моћи да приме другу дозу. Ревакцина изгледа тако да, где год да примите вакцину, да ћете да добијете позив да примите ревакцину у месту где вам је место пребивалишта. Ако је неко дошао у тржни центар из Лесковца, на вакцину, он ће добити позив да у Лесковцу одради ревакцинацију - истакао је Весић.

Он је најавио да ће у Београду бити отворена још два, можда и три пункта за вакцинацију. У плану су Београд на води, тржни центар у Рајићевој, као и у "Бео шопинг центру", као и да ће та мрежа лагано бити проширена.

- Људи морају да разумеју да ће од степена вакцинације зависити повратак људи у нормалу. Да би се то догодило потребно је да се све већи број људи вакцинише - рекао јеВесић.

Подсетимо, директор пункта за вакцинацију на Београдском сајму Зоран Бекић изјавио је да је у претходна три дана у Тржном центру Ушће вакцинисано 2.250 грађана, док је на сајму вакцину против коронавируса у истом периоду примило 3.250 људи.

Бекић је изјавио да су и данас отворени сви пункови за "слободну вакцинацију", односно без заказивања, и то на сајму од 8.00 до 16.00, Тржном центру Ушће од 10.00 до 20.00 и у свим домовима здравља у Београду од 9 до 19 сати.

Он је рекао да је, према последњим подацима, у Србији вакцину против коронавируса примило 36 одсто пунолетних грађана, док је 28 посто и ревакцинисано, док је у Београду прву дозу вакцине примило 45 одсто грађана, а 35 одсто и другу дозу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)