ДОКТОР ШЕКЛЕР ОСУДИО АНТИВАКСЕРЕ: Позивам све који су променили мишљење да кажу зашто су то учинили!

Novosti online

06. 05. 2021. у 12:23

ВИРУСОЛОГ и имунолог Миланко Шеклер каже да позива антиваксере који су променили своје мишљење и вакцинисали се да кажу због чега су то учинили.

ДОКТОР ШЕКЛЕР ОСУДИО АНТИВАКСЕРЕ: Позивам све који су променили мишљење да кажу зашто су то учинили!

Фото: Принтсцреен/РТС

- Присталица сам едукације, понављања информација, разјашњавања чињеница. Знање је моћ, а незнање надмоћ. Ако се пласира знање, онда ће оно да "спусти" то незнање. Ја се никад не бих вакцинисао ако мислим да је вакцина штетна, не бих то урадио ни за хиљаду ни за 10 хиљада евра - рекао је он.

Коментаришући најављивање попуштање епидемиолошких мера, каже да он припада најтврђој линији.

- Ја сам присталица да би мере прво требало да донесу конкретне резултате. Најављује се од 8. маја да ће мере бити попуштене, да ће угоститељски објекти бити отворени унутра, ја сам предлагао да се камере објеката окрену ка унутра и да се види број људи за столовима и да могу трајно да вас затворе ако се не поштује то. Када би се поштовале мере, онда не би било проблема. Кад је реч о баштама, УВ зрачење је ефикасно код вируса корона, потребно је да буде потпуно сунчан дан, кад је од осам до десет УВ зрачење смањује концентрацију вируса. Ја сам присталица што више активности напољу, користити добробити сунца, на тај начин се покреће имуносистем, посебно после зиме када је имунитет ослабљен - објашњава доктор Шеклер.

Сматра да ће виурс корона бити сезонски вирус, ако га "стиснемо" вакцинацијом, да не може тек тако да прелази са човека на човека.

- Када вирус има проблем да прелази, он ће покушати да мутира, али ће у том прилагођавању губити своју снагу. Решење за ово је равнотежа, мало се ми прилагођавамо вирусу, па он нама, вакцином смо се мало окуражили, сада је та борба "клинч" - каже Шеклер.

Каже да је међу првима рекао да је корона системски вирус, да оштећује органе.

- Имам искуства у у лечењу код животиња. У старту ми је било јасно да вирус није безазлен. После прележаног вируса треба урадити детаљан преглед, прво кардиолошки, да се види како да се поврати снага, можда је потребно само мировање, па тек онда допустити луксуз опорављања уз физичку активност, много је примера да се људи месецима осећају лоше - објашњава доктор.

Доктор је прокоментарисао и протекле празнике.

- Свака гунгула и комешање увек може да доведе до погоршања ситуације, али празници су се преклопили, Васкрс је породичан празник, а за 1. мај се излази у природу, већина људи је путовала и излазила из куће, људи нису отишли на село на би седели унутра. Мања вероватноћа је да се неко зарази јер су те активности биле напољу - сматра Шеклер.

Он додаје да верује у медицински део Кризног штаба и да је јасно да постоји пад новозаражених.

- Рецимо у Краљеву, дневни број који је дневно био и 250, сада је 12,13,14, мада је то можда и због мање тестираних. Ово око 1300-1400 са солидним бројем тестираних, мање пријава у ковид албуламтама, то ме све радуије, иде у добром правцу, 1300-1400 новазаражених је и даље за држање под контролом - сматра Шеклер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)