СИНИША НАЂЕН ПОСЛЕ ТРИ ДАНА: Слабовид младић из Ловаца код Јагодине не сећа се како се изгубио

З. Рашић

04. 05. 2021. у 10:31

ПОСЛЕ неколико дана потраге, хранитељска породица уз помоћ и дојаву мештана из села Ловци код Јагодине успела је да пронађе 30-годишњег Синишу Адамовића чија је хранитељица Стевана Петровић нестанак пријавила 28. априла.

СИНИША НАЂЕН ПОСЛЕ ТРИ ДАНА: Слабовид младић из Ловаца код Јагодине не сећа се како се изгубио

Фото: Фацебоок

Овај младић је особа са посебним потребама – слабовид и благо ометен у развоју, а у хранитељској породици у Ловцима налази се по други пут нешто више од годину дана.

Пронађен је неповређен, а Петровићева каже да јој је Синиша објаснио да се не сећа шта се тачно десило и како се изгубио, а “било га је срамота да пита како да се врати кући”.

- Неки риболовци, који су видели моју објаву да је нестао на друштвеним мрежама, приметили су га и препознали по слици, па су ми јавили. Мој син и снаја ишли су потом колима свугде где је виђен, тражили га, коначно га и нашли – каже, задовољно, за “Новости”, хранитељка.

Објашњава да се није досад дешавало да младић изађе из куће, а да се ником не јави. Оставио је врата откључана и црвену торбицу од које се никад не раздваја, али је понео са собом лична документа. Сви у кући су се врло уплашили, страховали да га неко није одвео или му наудио. Тим пре јер је мобилни телефон који је имао код себе врло брзо након одласка био недоступан.

Судбина овог тридесетогодишњака је, иначе, заиста била трагична. После тешке саобраћајне несреће изгубио је једно око, а на другом види само 30 одсто. Био је у другој хранитељској породици, а затим је дошао поново код Петровићеве која већ брине о три његове млађе сестре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)