ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА ПРАЗНИКЕ: Ако сте за Први мај и Ускрс планирали одлазак у природу - нећете се баш добро провести

Новости онлајн

19. 04. 2021. у 19:41

ДАНИ пред нама доносе нам променљиво и кишовито време са честим пљусковима, а такве временске прилике очекују нас и за предстојеће празнике, најављују метеоролози.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА ПРАЗНИКЕ: Ако сте за Први мај и Ускрс планирали одлазак у природу - нећете се баш добро провести

Новости

Правом пролећу можемо да се надамо тек за месец и по дана, а благи пораст температуре најављен је почетком следеће недеље. Нажалост, сви који су планирали да у природи праве роштиљ за 1. мај и Ускрс било би добро да одустану већ сад, јер је за тај период најављена киша. Кишовито ће бити и у првим данима маја.

Према дугорочној прогнози, у првих 17 дана маја неће бити великих температурних скокова, али ни падова, па нас очекују максималне дневне температуре од 18 до 24 степена, са честом кишом, а понегде и са пљусковима и грмљавином.

У другој половини месеца чека нас веома лепо време, са температурама од 22 до 28 степени и са много мање падавина него у првих 15 дана.

Што се тиче времена до краја априла, у Републичком хидрометеоролошком заводу Србије (РХМЗ) кажу да ће бити умерено до потпуно облачно време, местимично са слабом кишом, а на југу са краткотрајним пљусковима, док ће на планинама провејавати и снег.

- Јутарње температуре биће од два до шест степени, највише дневне од девет до 20 степени. Више сунца биће последње недеље априла, али нас онда опет очекује наоблачење с кишом - кажу у РХМЗ.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Ђорђе Ђурић

Прогностичар Ђорђе Ђурић каже да ће време до краја априла бити доста променљиво, а да су температуре испод просека.

- Ове температуре одговарају вредностима за месец новембар, крећу се између два и осам степени. Овај април је доста променљив, а као што је кренуо, тако ће се и завршити. Већ смо ушли у топлији део године, колико год делује да није тако. Тако ће температуре већ следеће недеље бити у складу с календаром и жива ће ићи до 20 степени. Нажалост, убрзо нам стижу мало захлађење и киша, што неће ићи у прилог онима који желе да прославе првомајске празнике у природи - каже Ђурић.

Он додаје да, иако пролеће не најављује неуобичајено време током летњих месеци, према досадашњим прогнозама, неће бити тропских врућина.

- Наравно, биће топло, као што је и последњих година. Лета су све топлија, мада ове године неће бити екстремно високих температура - додаје Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)