ОД ПЕТКА НА РЕСПИРАТОРУ: Стање дечака (8) из Владичиног Хана непромењено

Novosti online

19. 04. 2021. у 14:00

СТАЊЕ дечака Д.П. (8) из Џепа код Владичиног Хан, који се лечи од короне у КЦ Ниш је непромењено, а дечак је од петка на апаратима за дисање.

ОД ПЕТКА НА РЕСПИРАТОРУ: Стање дечака (8) из Владичиног Хана непромењено

Фото: Д.А.

Иако Владичин Хан не бележи значајан пораст броја оболелих од короне, у Џепу кажу да имају утисак да је свако домаћинство у протеклом периоду имало неког оболелог.

Реч је о селу у Грделичкој клисури, сви се познају и упућени су једни на друге, па је вероватно због тога дошло до брзог ширења вируса.

Због такве ситуације било је и неизвесно поново враћање ђака у школу.

Из ОШ "Војвода Радомир Путник" кажу да су ђаци дошли у школу, уз поштовање свих епидемиолошких мера, али и да има одељења у којима су деца изостала због изолације јер имају неког оболелог у породици.

Станко, отац Д.П. који је је у болници у Сурдулици, јер такође има корону, каже да је стање дечака непромењено.

- Нажалост, он није добро, супруга је са њим у Нишу, а његова сестра близнакиња са још две старије девојчице су код куће. Ја сам у болници, примам инфузију и надам се, молим Бога, да детету буде боље - каже отац Станко уз кашаљ.

Дечак има дистрофију мишића, па је цела породица посвећена њему. Отац Станко је без сталног посла, те најчешће зарађује радећи на експлоатацији шуме.

Важе за фину и складну породицу, те у Џепу сви имају само речи хвале за њих.

Према последњим подацима  Завода за јавно здравље у Врању, од 156 узорака из Пчињског округа, 46  је  позитивних на коронавирус.

Од тог броја 28 је из Врања, 8 из Прешева, 4 из Сурдулице, по 2 из Владичиног Хана и Трговишта и по 1 из Бујановца и Босилеграда.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)