ВЕСИЋ О НОВОМ УБЛАЖАВАЊУ МЕРА: Очекују нас две важне одлуке, а тичу се и оних који планирају свадбу

Танјуг

18. 04. 2021. у 14:34

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да се у наредном периоду очекују две важне одлуке - да се отворе ресторани јер је, како је истакао, у Београду вакцинисано скоро 40 одсто грађана.

ВЕСИЋ О НОВОМ УБЛАЖАВАЊУ МЕРА: Очекују нас две важне одлуке, а тичу се и оних који планирају свадбу

Фото: Танјуг

- Очекујем да Влада усвоји протоколе које су предложили Град Београд, Завод  за јавно здравље и ивент индустрија о организовању догађаја. Ми смо предложили четири протокола: они који се односе на организовање свадби и мањих догађаја, мада свадбе могу да буду и већи догађаји, али задржали смо се за сада да ипак буду у одређеним условима. Затим организација конгреса, семинара, фестивала, концерата - рекао је Весић.

Он је додао да је "важно да као земља изађемо са планом отварања, као што су то урадили Велика Британија, Израел, како би они који раде у тој индустрији могли на време да резервишу оне који би долазили".

Весић је навео да је важно да се изађе са планом отварања и указао да је то велика шанса за Београд, јер ће бити могуће одржавање конгреса и организовање других догађаја

Заменик градоначелника је рекао да се Београд припрема за дан после и да чини све, заједно са Привредном комором и Туристичком организацијом, да што више туриста дође у главни град.

Он је нагласио да се ради на вакцинацији запослених у хотелима и навео да је прошле недеље било вакцинисано 25 одсто запослених, што значи да ће брзо већина бити вакцинисана.

Весић је указао да је то вазно за туристе када одлучују куда ће путовати и нагласио да ће хотели, ако су сигурни, бити пунији Заменик градоначелника је захвалио Влади Србије што је доната одлука о изједначавању цене ПЦР теста на корона вируса за стране и градајне Србије, истичући да је то Град Београд предложио због доласка туриста.

На питање може ли Град да предложи да за грађане Србије ПЦР тест буде јефтинији, Весић је одговорио да је за једну породицу јефтиније да се вакцинише.

Говорећи о ношењу маски у баштама угоститељских објеката, Весић је рекао да није реално очекивати да људи који имају пиће испред себе носе маску.

Према Весићевом мишљењу, ношење маски се односи на то када се долази у башту, а за столом је то ствар личне одговорности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Anabella

18.04.2021. 14:52

Kakvo ublažavanje mere kada se svaki dan registruje oko 7000 hospitalizovanih. Ublažavanje mere može se pretpostaviji oko juna, kada dobar deo vakcinisanih građana obezbedi pad hospitalizovanih između 500 i 1000 i to da bude sa trendom opadanja u toku 30 dana. Vesić kao zamenik gradonalčenika grada neka objavi broj preminulih u Beogradu od korone u poslednjih 4 meseca pa će stvar biti jasna u komparaciji sa istim periodom pre dve godine.