БУКВАЛНО РУШИ БРДО КАД ГАЂА: Вучић поносан након велике заједничке вежбе војске и полиције, посебно импресиониран убицом пројектила (ФОТО)

Танјуг

17. 04. 2021. у 14:44

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић истакао је да је поносан на све што је данас видео на полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" током вежбе "Одговор 2021" и поручио да ће се наставити улагања у српску армију.

БУКВАЛНО РУШИ БРДО КАД ГАЂА: Вучић поносан након велике заједничке вежбе војске и полиције, посебно импресиониран убицом пројектила (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

- Веома сам поносан на оно што смо данас видели у Банату и на Пасуљанским ливадама, а видели смо како заједно могу да раде МУП и војска - рекао је Вучић по завршетку вежбе.

Приметио је да су сви импресионирани како "панцир" гађа - 5.000 метака од 30 мм у минуту.

- То буквално руши брдо и огромно је појачање за Војску Србије. Видели смо и како туку и на којој удаљености хеликоптери Ми-35 и гама хеликоптери. Жандармерија је показала одлично умеће - истакао је Вучић.

Нагласио је да све то показује колико је још улагања потребно у војску и полицију који ће свакако бити.

- Наша војска и полиција морају да буду још много снажније и да припадници имају боље услове за живот. Верујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да делујемо и да одвратимо сваког агресора - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miloje

17.04.2021. 15:37

Pancir je izuzetno skup sistem da bi na ovakav način bio izložen riziku na liniji fronta. Međutim, bilo bi dobro kupiti ovaj top 30 mm, i ugraditi ga na PASARS platformu. Ovakav sistem bi bio jeftiniji, imao izuzetnu vatrenu moć pri dejstvu na zemaljske ciljeve, postoji mogućnost dejstva na ciljeve u vazdušnom prostoru. Ujedno Panciri bi bili izloženi manjem riziku jer bi bili stacionirani na položajima odakle bi dejstvovali u skladu sa prvobitnom namenom.