ВЕРУЈЕМ У “ТОРЛАК”: Лончар - бићемо 3. у свету са четворовалентном вакцином

Танјуг

17. 04. 2021. у 14:22 >> 14:26

ИНСТИТУТ за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак" биће трећи произвођач у свету који ће правити четворовалентну вакцину против сезонског грипа, поручио је данас министар здравља Златибор Лончар.

ВЕРУЈЕМ У “ТОРЛАК”: Лончар - бићемо 3. у свету са четворовалентном вакцином

Стране вакцине стигле у Београд / Фото И. Маринковић

-Ту неће стати. Правиће се и неке друге вакцине које ће се продавати, већ имамо упите из целог света за куповину-, рекао је Лончар новинарима, након разговора са представницима студентских организација.

У "Торлаку" је почела производња руске вакцине "Спутњик В" против корона вируса, а министар каже да је направљена пробна серија која је на тестирању у Русији, где се процењује да ли задовољава све стандарде.

Он је рекао да ће, чим се ураде та испитивања, у "Торлаку" започети фаза масовније производње, те да ће у наредним недељама тај институт имати вакцину против ковида-19, којом ће, додаје, бити вакцинисан и регион.

-Верујем у “Торлак"- рекао је министар, који је данас у Палати Србија са представницима студентских организација разговарао о значају вакцинације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

gedža

17.04.2021. 15:08

Bravo gospodine Ministre. I mi Srbi verujemo u Torlak. Imao je reputaciju kvalitetnog i stručnog međunarodnog Instituta. Održite to stečeno iskustvo saradnjom sa međunarodnim vodećim institucijama u struci. Ima Srbija i kvalitet i želju da napreduje.