НАЈУГЛЕДНИЈИ БРАЗИЛСКИ ЛИСТ ХВАЛИ ВУЧИЋА И СРБИЈУ: Добар глас далеко се чује, о вакцинацији у нашој земљи прича се и у Јужној Америци

Танјуг

16. 04. 2021. у 11:26

БРАЗИЛСКИ лист Фолха де Сао Пауло писао је о вакцинацији у Србији наводећи да се Србија истакла кампањом имунизације против вируса корона, на континенту на којем се, како каже, бројне земље боре са набавком вакцина.

НАЈУГЛЕДНИЈИ БРАЗИЛСКИ ЛИСТ ХВАЛИ ВУЧИЋА И СРБИЈУ: Добар глас далеко се чује, о вакцинацији у нашој земљи прича се и у Јужној Америци

Фото: Фејсбук/Горан Весић

Овај најугледнији и најутицајнији дневни лист пише да је Србија успела да обезбеди довољно вакцина пет различитих произвођача за својих седам милиона становника, иако спада у земље са мањим економијама.

Како се наводи, док Европљани воде битку како да обезбеде довољан број вакцина, грађани Србије могу да бирају између пет различитих и објашњава да је до тога дошло захваљујући одлуци председника Александра Вучића да се не ослања на једног добављача и да купи вакцине европског, америчког, руског и кинеског произвођача.

Фото: Printscreen

 

Међутим, додаје се, упркос обиљу вакцина, код дела грађана и даље је присутан скептицизам према њима, највероватније због теорија завере да је вирус вештачки развијен у кинеској лабораторији или да се вакцинама убризгавају чипови за праћење људи.

Са друге стране, док су грађани Србије скептични према вакцинама, хиљаде странаца долази у земљу како би се вакцинисали.

Будући да за странце не постоје препреке за вакцинацију, а будући да и сам образац предвиђа не српске држављане и нерезиденте, становници суседних и других европских земаља долазе у Београд да се вакцинишу.

Ово није први пут да је лист писао о вакцинацији у Србији - почетком недеље објавио је чланак о Србији као повољној туристичкој дестинацији где се могу вакцинисати странци.

У тексту је као илустрација наведен пример држављанке Србије која живи у Бразилу, а која је због веома лоше санитарне ситуације у Бразилу, одлучила да отпутује у Србију где су се, како наводи, вакцинисали и она и њен супруг држављанин Бразила.

Осим овог листа, о Србији писала је и национална бразилска агенција ЕФЕ Бразил, која је навела да је Србија прва европска земља која је почела производњу руске вакцине.

Агенција је указала на појачани интерес грађана Србије за вакцинацију том вакцином, као и на очекивање владе да ће производња Спутник-В у Србији допринети убрзању процеса вакцинације, као и каснијем извозу вакцине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)