КОРАК ПО КОРАК: Како да после имунизације обезбедите папир којим се потврђује да сте примили своју дозу

В. Н.

17. 04. 2021. у 17:37

АКО сте успешно завршили процес имунизације, у само неколико корака можете се посредством сајта е-управе пријавити за потврду о вакцинацији. Неопходно је да имате регистровани налог на порталу, а потврду осим за себе можете преузети и за чланове своје породице.

КОРАК ПО КОРАК: Како да после имунизације обезбедите папир којим се потврђује да сте примили своју дозу

Foto Arhiva

КОРАК 1

ПРВО је неопходно да у претраживач укуцате е-управа, и пошто кликнете на ОК или ентер појавиће вам се понуде у претраживачу. Неопходно је да само кликнете на прву, која је сајт е-управе, и која ће вас одвести на портал.

КОРАК 2

НА почетној страни портала е-управа, у горњем левом углу налази се опција "услуге" која вам под ставком број три даје ознаку "здравље". Када кликнете на ову опцију можете одмах да изаберете опцију COVID19. Или ако желите да избегнете ове кораке можете у претраживач е-управе који се налази на почетној страни у доњем десном углу одмах укуцати COVID19.

КОРАК 3

КАДА вас претраживач одведе на одељак е-управе, означен као COVID19, нуди вам се неколико опција које можете изабрати. Потврда о вакцинацији је последња у понуђеном низу. Потребно је да сада кликнете на њу како бисте дошли до жељене потврде.

КОРАК 4

НАКОН што сте се пријавите на портал е-управа кликом на зелени тастер "покрени услугу" који се налази у горњем левом углу појавиће вам се поља која је потребно да попуните. Ту морате да укуцате ЈМБГ и мејл на који желите да вам се потврда пошаље. Затим када све попуните кликните на опцију "поднеси захтев" и кроз неколико минута потврду ћете добити електронском поштом.

КОРАК 5

УКОЛИКО нисте примили мејл проверите и сандуче са непожељном поштом, а ако потврда није ни тамо стигла пишите на http://office@ite.gov.rs

Да бисте користили ову услугу потребно је да сте регистровани корисник портала е-управа и да се пријавите. Уколико нисте регистровани корисник постоји могућност да то урадите, а такође, дозвољено је да поручите потврду за чланове своје породице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)