"НЕМОЈТЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ АКО ДОБИЈЕТЕ КАЗНУ": Кон о обавезном ношењу маски, јасно рекао шта су обавезе

Новости онлине

11. 04. 2021. у 19:42

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба др Предраг Кон изјавио је да заштитне маске треба носити и у баштама кафића, док се не конзумира пиће.

НЕМОЈТЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ АКО ДОБИЈЕТЕ КАЗНУ: Кон о обавезном ношењу маски, јасно рекао шта су обавезе

Фото: Танјуг

Ипак, како је рекао, честа појава је да се препоруке схватају као необавезне.

- О томе мора да се прича, али мора да буде јасно људима. Ми смо још једну ствар научили, када кажемо да је нешто препоручено као да им је речено да не треба да се користи, ово је обавеза. Нека се нико не изненади ако му у башти приђе комунални милицајац и казни - истакао је Кон.

Додао је и да је Србија на правом путу и да без дилеме "полако излази из ове ситуације", а наша земља тренутно добро стоји због имунизације.

Говорећи о тржним центрима и њиховом отварању, Кон је навео да медицински део Кризног штаба није био за то да се они отворе одмах сутра.

Кон је навео да јеу Србији забележен само један случај тромбозе од почетка вакцинације.Додао је и да је упоређивање тог броја са бројем људи који свакодневно умире од последица заразекоронавирусом - бесмислено.

- То је потпуно бесмислено упоређивати. Ви када бирате вакцину бирате заштиту, а ако не бирате вакцину бирате заразу - рекао је он.

Лекари препоручују вакцинацију трудница, али како је рекао др Кон, држава не може да стане иза тога јер нема још довољно података.

Истакао је да ће се те препоруке појавити врло брзо, јер је потребно да се један део вакцинише и да се на основу резултата дефинишу препоруке.

- Овако када неко прими, преузима искључиво одговорност сам, као и лекар - закључио је члан Кризног штаба.

(Б 92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)