У СПОМЕН СЛОБОДАНА ТРИШИЋА: "Београдске електране" одале почаст раднику који је погинуо током НАТО агресије (ФОТО)

Новости онлине

04. 04. 2021. у 13:03

ЧЛАНОВИ породице Тришић, менаџмент „Београдских електрана“ предвођен директором Радетом Бастом, колеге, синдикати, представници УБНОР-а и бивши директори предузећа положили су данас венце на спомен обележје Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“ који је погинуо пре 22 године на радном месту током НАТО бомбардовања топлане "Нови Београд".

У СПОМЕН СЛОБОДАНА ТРИШИЋА: Београдске електране одале почаст раднику који је погинуо током НАТО агресије (ФОТО)

Фото: Београдске електране

- Менаџмент предузећа захваљује се врховном команданту и председнику Србије Александру Вучићу што својом промишљеном и мудром политиком предводи Србију и обезбеђује брз напредак и развој и после свих изазова који су пратили нашу земљу. Србија данас више није немоћна и разорена, већ је земља која је стала на ноге и која има за циљ да буде најбоља у економији да се више никад не би нашла у ситуацији у којој се нашла 1999. године. Иако су последице овог безумног чина оставиле трага и на запослене у предузећу, који и данас оболевају од најтежих болести, доказа за овај злочин има, па због будућих генерација морамо као народ да се боримо за истину и правду - наводи се у саопштењу Београдских електрана.

- Тачно пре 22 године, у четири часа и 26 минута, часно и поштено радећи у предузећу које грађанима Београда обезбеђује топле домове, погинуо је Слободан Тришић од НАТО пројектила. Нећемо никада заборавити нашег колегу који је био, пре свега, вредан и поштен, који је марљиво обављао своје радне задатке. Наша обавеза је да сачувамо сећање на овај трагичан догађај и недужну жртву. Нисмо ни слутили да би овај комунални систем Београда, који је у потпуности био и остао у цивилној функцији могао бити мета војног напада - додаје се у објави за медије.

Како стоји у саопштењу, догађаји који су уследили "показали су да је то било наивно веровање"

- Погибија нашег колеге Слободана је увећала дугачак списак имена цивилних жртава тог противправног напада на нашу земљу - истакао је Горан Шкрбић, близак колега погинулог Тришића и шеф службе оперативне заштите од пожара и обезбеђења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)