ОДЛУКА 1. АПРИЛА: Град Београд размотриће додатни пакет мера подршке послодавцима

Танјуг

24. 03. 2021. у 16:24

ГРАД Београд размотриће додатни пакет мера подршке послодавцима, а о томе ће бити одлучивано на седници Скупштине града која ће бити одржана 1. априла, рекао је заменик градоначелника Горан Весић после састанка са представницима Уније послодаваца Србије за Град Београд.

ОДЛУКА 1. АПРИЛА: Град Београд размотриће додатни пакет мера подршке послодавцима

Фото: Н. Живановић

Тема састанка коме је присуствовао и помоћиник градоначелника Андреја Младеновић биле су последице које привреда Београда трпи од пандемије као и предлози како да те последице буду мање.

- Чули смо који су проблеми са којима се суочавају а дали су и предлоге шта да уради Град Београд а шта можемо заједнички да предложимо републичким органима како би се олакшала ситуација када су у питању послодавци - изјавио је Весић.

Додао је да се предлози односе на закуп пословног простора, фирмарине, нешто у вези са порезом као и друге захтеве како би послодавци могли да преживе тежак период и задрже запослене.

Фото: П. Митић

 

- Могу да рачунају да Град Београд чврсто стоји иза својих грађана, а пре свега иза људи који се баве бизнисом јер они запошљавају. Свако ко обезбеђује другима приход за нас је важан, и херој - рекао је он.

Истакао је да ће Град Београд размотрити предлоге који су његовој надлежности те да ће на седници 1. априла бити још један сет мера када су питању људи који се баве послом.

- Оно што ми можемо да урадимо као град, додатно ћемо урадити. Међутим није све у нашој надлежности - рекао је он.

Додао је да постоје читаве професије које не раде, од музичара, ивент индустрије и туризма.

- Ми ћемо као Град Београд артикулисати њихове захтеве и помоћи да они дођу пред Владу Србије како бисмо заједно са Владом Србије тражили решења за проблеме који нису у нашој надлежности - најавио је он.

Весић је нагласио да криза није само здравствена, него је и друштвена и економска те да не могу да се доносе мере које уважавају само здравствени аспект.

- Став Београда је поштовање стриктно свих мера. Ако треба и повећање казни за оне који не поштују мере. Али да све ради, да сви поштују мере и да се сви убрзано вакцинишемо - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)