МЕТЕОРОЛОГ ЂУРИЋ НАЈАВИО СНЕГ ДО МАЈА! За викенд следи велики преокрет, а ево какав ће бити почетак априла

Novosti online

23. 03. 2021. у 20:48

ОВЕ године чувена Баба Марта показала нам се у правом светлу, у току једне недеље имамо смену сва четири годишња доба и док жељно ишчекујемо лепо време, метеоролог Ђорђе Ђурић изјавио је да нас на планинама чека снег све до маја.

МЕТЕОРОЛОГ ЂУРИЋ НАЈАВИО СНЕГ ДО МАЈА! За викенд следи велики преокрет, а ево какав ће бити почетак априла

Фото: Д. Балшић

У "Пулсу Србије" на Курир телевизији изнео је детаљну прогнозу за следећу недељу.

- Баба Марта нам је показала своје право лице, време право јесење и зимско, снега ће бити све до маја месеца на планинама, што је добра вест за скијаше, док се у нижим пределима ових дана очекује побољшање времена - каже Ђурић.

Што се тиче побољшања времена у нижим пределима, Ђурић каже да је "полако иза нас баба марта, која ће још сутра показати своје право лице".

Foto: Printskrin

 

- У нижим пределима биће кише, суснежице и снега, а на планинама се очекује нових десетак цм снега. Што се тиче Београда и Војводине, остаће углавном суво. Већ у петак следи постепена стабилизација времена и пораст температуре. У петак нас очекује температура у складу са календаром, биће између 10 и 15 степени - истиче Ђурић.

За суботу најављује право пролећо време, биће и 20 до степени!

Ипак, према његовим речима, већ у недељу стиже освежење за пет, шест степени и пролазна киша, на планинама снег, температура између 10 и 15 степени.

Почетком следеће седимце променљиво облачно, умерено топло, најављује Ђурић.

Са првим данима априла треба очекивати сунчано и топло време.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)