ПОСЛЕДЊИ ТРЗАЈИ ЗИМЕ: Наредних дана ново захлађење, а потом следи температурни преокрет

Novosti online

18. 03. 2021. у 19:44

ПРОЛЕЋЕ нам календарски стиже за викенд. Што се тиче температуре она ће наредних дана бити испод просека за ово доба године, док ће тек последњих дана марта бити у благом порасту, али ће јутра и даље бити нешто хладнија.

ПОСЛЕДЊИ ТРЗАЈИ ЗИМЕ: Наредних дана ново захлађење, а потом следи температурни преокрет

Фото: А. Стевановић

Сутра нас очекује хладно и облачно време, у току дана снег и киша, а то потврђује и званична прогноза Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), где је најављено да ће у Србији сутра ујутру по котлинама и дуж речних токова бити заступљена краткотрајна магла, а током јутра и пре поднева претежно облачно време, местимично са слабом кишом, на планинама и понегде у нижим пределима са снегом.

Очекује нас јутарњи минимум од -1 до +3 степена Целзијуса, а дневни максимум од +2 до +8 степени Целзијуса, док ће на југу бити око +14 степени Целзијуса.

Метеоролог Ђорђе Ђурић открио је да је пред нама веома нестабилан период са температурним осцилацијама.

- До краја седмице у Србији ће бити изузетно променљиво и хладно за ово доба године. Повремено ће падати киша у већем делу земље, док је у брдским и планинским деловима могућ и снег. Његова појава могућа је током ноћи и у раним јутарњим сатима и у нижим пределима, али се тамо неће задржавати. Температура ће варирати у мањем опсегу, те се у већем делу земље до викенда очекује између 4 и 10 степени Целзијуса- рекао је Ђурић.

Метеоролог нам је открио када ћемо ускоро моћи да одложимо зимске јакне јер нас више температуре очекују пред сам крај месеца, када ће достизати чак и до 15-20 степени Целзијуса.

- У априлу нас такође чека промењиви период, биће доста падавина, али ћемо моћи да уживамо у правим пролећим температурама- открио је Ђурић.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)