ДА ЛИ ЋЕ НАС ИЗНЕНАДИТИ СНЕГ У МАРТУ? Метеоролог најавио: Пролећно време до петка, онда следи преокрет!

Novosti online

03. 03. 2021. у 09:44

ТОПЛО време са температуром до 20 степени задржаће се до петка, након чега нас очекује пад температуре са наоблачењем, кишом и краткотрајним снегом на планинама и нижим пределима западне и југозападне Србије, наводи метеоролог Недељко Тодоровић.

ДА ЛИ ЋЕ НАС ИЗНЕНАДИТИ СНЕГ У МАРТУ? Метеоролог најавио: Пролећно време до петка, онда следи преокрет!

Фото: Танјуг

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, навео да је у суботу могућ и краткотрајни снег на планинама, али и нижим пределима западне и југозападне Србије, али да након тога не треба да стрепимо да ли ће се поново забелети.

-До петка после подне очекује нас топло време са температуром до 20 степени. У суботу пад температуре од седам до десет степени са наоблачењем и кишом. У планинским пределима и мало снега, а због захлађења у суботу ујутру краткотрајни снег могућ је понегде и у нижим пределима, пре свега западне и југозападне Србије - наводи Тодоровић.

Објашњава да је та промена времена карактеристична за пролеће - да по неком ритму могу уследити смене топлих и хладних периода.

-Захлађење које нам следи током викенда донеће температуре које су примерене тим просечним вредностима, у суботу, мало и ниже између пет и девет степени, а седмог и осмог оне би биле ту негде око десет степени што је негде око просечних вредности. Имаћемо и јутарњих мразева - наводи метеоролог.

Ипак, како каже, улазимо у пролеће и неће бити ледених дана.

-Топлије време нас свакако очекује током марта месеца. Повремено нас не треба изненадити захлађења, са краткотрајним кишама, што је уобичајено за овај део године када нам стиже пролеће. Прва половина марта била би сува са мањом количином падавина него иначе. Не могу да тврдим за касније за другу половину марта, али, пошто је и фебруар био прилично сув, највероватније да ће крајем марта и у априлу бити више облачних и кишовитих дана - објашњава Тодоровић.

Како је метеоролог појаснио, сваког месеца се дешавају температурне осцилације, на које треба да навикнемо, као пример навео је то да ће у једном периоду овог месеца температура достизати 19 подеок, а један викенд чак само од седам до десет степени максимум.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)