ГЕНЕРАЛ ЂУКИЋ ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Хрвати пустили корону у затвор, неправедно осуђени Србин заражен

Novosti online

02. 03. 2021. у 11:03

ГЕНЕРАЛ ЂУКИЋ ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Хрвати пустили корону у затвор, неправедно осуђени Србин заражен

Фото: Принтскрин

ГЕНЕРАЛ ЈНА Борислав Ђукић, који је недавно у првом степену осуђен на 10 година затвора због лажних навода да је крив рушења бране Перућа 1993. године, пребачен је из сплитског затвора у Клинички болнички центар Сплит, јавили су хрватски медији.

Далматински портал наводи да је генерал из затвора у КБЦ пребачен јуче због вируса корона, као и да је прошле седмице у затвору дошло до наглог ширења заразе.

Овај портал наводи да је пре пет дана позитивно било 30 притвореника и службеника, а сада је, према подацима Министарства правосуђа, позитивних чак 56 лица, од чега 41 притвореник.

- Једна особа лишена слободе хоспитализована је у спољној болници. Хоспитализација је могуће повезана с позитивним тестом на болест ковид 19 - одговорили су из Министарства правосуђа на питање због чега је Ђукић пребачен у болницу.

Ђукић се у сплитском затвору налази од 2016. године. На првом суђењу за Перућу осуђен је на девет година затвора. На поновљеном суђењу добио је годину дана затвора више.

Генерал Ђукић се већ неколико година налази у сплитском затвору и суди му се у Хрватској за наводни ратни злочин и "минирање бране Перућа", иако у том тренутку није ни био на том месту, нити је имао овлашћења да тако нешто нареди!

Генералу Ђукићу је онемогућено да се брани, чак му Хрвати нису омогућили ни копирање преобимне документације оптужбе без накнаде.

Хрватски суд, по угледу на њему братски Хашки трибунал, користи сведочење једног заштићеног сведока, а цело његово сведочење је мистерија за јавност.

Једино што је познато, јесте да се из завршних речи може видети да је поменути сведок сведочио неповезано и да се ради о лажном сведоку.

Генерал има 73 године и болује од дијабетеса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Miki Zg

02.03.2021. 18:25

Svima je jasno i vrapcima na grani ,da hr. sudovi sude Srbima preko lažnih svjedoka ,kao što su radili Haški sudovi po nalogu Zapadnih zločinaca .Država Srbija bi trebala odlučno tražiti da nakon lažnih odluka svih dželata, osuđeni Srbi služe u srpskim zatvorima u Srbiji .Ovako Srbi u Hr, Bih-u ,Kosovu i Metohiji i širom svijeta imaju status zeca u divljini .Pitajte kapetana Dragana !