Б92.НЕТ ТЕ ПИТА #КАКОСИ? Портал Б92.нет покреће пројекат „Како да сачувамо ментално здравље“ у доба короне

Промо

01. 03. 2021. у 12:00

Б92.НЕТ ТЕ ПИТА #КАКОСИ? Портал Б92.нет покреће пројекат „Како да сачувамо ментално здравље“ у доба короне

Фото: Промо

ПОРТАЛ Б92.нет као одговоран медиј, у “мору“ сензационалистичких вести и дезинформација како на друштвеним мрежама тако и у традиционалним медијима, сматра да ментално здравље људи мора бити изузето од такве врсте извештавања, посебно у контексту пандемије коронавируса. Овај вебсајт препознао је значај, не само у медијској видљивости ове теме, већ још важније, у давању тачне, правовремене и кредибилне информације која је грађанима погођеним корона-кризом сада најпотребнија.

Први случај зараженог од коронавируса забележен је 17. новембра у Вухану, и свет се променио. Од тада више од 98 милиона оболелих и више од два милиона умрлих. Под таласима короне планета, заробљена у карантину, спрема се за “нову нормалност”. Масовна вакцинација становништва требало би да смањи и на минимум сведе непосредну опасност по физичко здравље. Истовремено, водећи британски стручњаци у Бритисх Медицал Јоурнал-у упозоравају да ће “удар на ментално здравље вероватно трајати много дуже”. Истраживање које је СЗО спровела у 130 земаља света пружило је прве глобалне податке који показују разорни утицај пандемије коронавируса на приступ услугама заштите менталног здравља. Из СЗО истичу да су током пандемије последице социјалне изолације, страха од заразе и губитка чланова породице помешане с тегобама изазваним губитком прихода и запослења.

Портал Б92.нет жели да кроз овај пројекат понуди реч стручњака, савет, наду и оптимизам. Да проба да у сарадњи са релевантним здравственим установама и друштвеним чиниоцима покуша да одгонетне шта нам доноси та “нова нормалност”. Овде можемо пронаћи одговоре на неке од бројних непознаница - како ћемо путовати у будућности? Како ћемо куповати? Где ћемо се дружити? Како ће изгледати радна места, а како учионица? Шта можемо да урадимо да се осећамо боље, или кога да позовемо ако то не можемо сами? Како да се носимо са стресом и притисцима?

Свака тема је важна - од психолошке помоћи и стручних савета, па све до уметности, кувања и спорта. А кроз овај пројекат портала Б92.нет свака од ових тема биће обрађена, јер ће тако допринети очувању нашег душевног здравља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)