ПРЕДСЕДНИК ОБЈАВИО ЛЕПЕ ВЕСТИ Вучић: Домаћа производња вакцине Спутњик Ве до краја године

Танјуг

05. 02. 2021. у 14:23

СРБИЈА ће инвестирати колико год буде потребно у започињање домаће производње руске вакцине Спутњик Ве до краја године, изјавио је данас председник СРбије Александар Вучић.

ПРЕДСЕДНИК ОБЈАВИО ЛЕПЕ ВЕСТИ Вучић: Домаћа производња вакцине Спутњик Ве до краја године

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Он је за британску агенцију Ројтерс казао да су он и руски председник Владимир Путин направили иницијални догодор о покретању процедуре производње коју је описао као "компликовану и тешку".

Група руских стручњака требало би следеће недеље да посети Србију како би разговарали о произвоидњи вакцине Спутњик Ве до краја године.

Агенција Ројтерс наводи да је Србија са висе од 530.000 вакцинисаних, односно 7,5 одсто популације на четвртом месту у свету по броју вакцинисаних на 100 становника, иза Израела, Велике Британије и САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (65)

caca

05.02.2021. 22:15

Odlična vest je to da ćemo do kraja godine sami proizvoditi vakcine protiv ovog opakog virusa!Obzirom da smo izuzetno ozbiljno pristupili ovom virusu od pojave prvog slučaja,logično da je proizvodnja vakcina sledeći veliki i pravi korak!!! Živela Srbija!!!

caca

05.02.2021. 22:25

Srbija je zemlja koja je spremna da vredno radi i usavršava svoje sposobnosti radi zdravlja njenih građana!Najzad će građani moći da odahnu,jer će se, započinjanjem proizvodnje Ruske vakcine,znatno unaprediti naša borba sa ovim opakim virusom!!!