ПО ВАКЦИНУ ПРЕКО ДРИНЕ: Гужве на Београдском сајму, долазили из других крајева Србије, па и из Републике Српске

Д. Б. М.

25. 01. 2021. у 19:43

ПО ВАКЦИНУ ПРЕКО ДРИНЕ: Гужве на Београдском сајму, долазили из других крајева Србије, па и из Републике Српске

Фото М. Анђела

НАЈВЕЋЕ зборно место за вакцинацију против короне и данас је био Београдски сајам, где је током целог дана неколико хиљада људи стрпљиво чекало сатима у редовима да се вакцинише.

Ред испред Хале 11, у ком су били они који нису имали заказано, протезао се неколико стотина метара, а испред новог пункта у Хали 3, где су се пре подне вакцинисали запослени у јавним предузећима, током целог дана била је огромна гужва.

У Хали 3 постављено је 30 пунктова за вакцинацију, а 48 лекара и 56 медицинских сестара радило је током целог дана. У Хали 11 постоје 24 позиције за лекаре и 28 кабина за вакцинацију. Иако је фреквенција људи велика, унутар хала редова практично нема.

Организацијом су највише одушевљени грађани који су имали заказану вакцинацију, а у понедељак их је било 1.225.

- Чекали бисмо још дуже, и сваког дана, само да можемо да се вратимо нормалном животу - каже нам старији брачни пар на излазу.

На сајму је пуно младих волонтера који помажу да све функционише како треба.

По заштиту од короне на Сајам нису дошли само Београђани, већ и становници других градова. Било је оних који су по вакцину допутовали чак и из Републике Српске.

- Са сином сам прешла Дрину само да нађем спас од ове невоље - каже старија госпођа. - Надам се да ћу доћи на ред и да нам овај пут није узалудан.

Ових дана биће отворен још један пункт, а то је Белекспоцентар у Новом Београду. Ускоро ће бити оспособљен и део новог Дома здравља у Борчи, а од уторка ће почети и вакцинација у Културном центру Чукарица на Бановом брду.

ОД УТОРКА САМО СА ПОЗИВОМ

ВАКЦИНУ је до сада примило око 260.000 грађана. На свим пунктовима за вакцинацију од уторка ће, одлуком владе, моћи да се вакцинишу искључиво они који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације. Оваква одлука донета је због тога што је све више људи на пунктове долазило без позива, па су се стварале гужве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)