АГОНИЈА ПОРОДИЦЕ ЈОКСИМОВИЋ: Филм слика живот али живот, често, није филм

Novosti online

21. 01. 2021. у 16:32

АГОНИЈА ПОРОДИЦЕ ЈОКСИМОВИЋ: Филм слика живот али живот, често, није филм

Форо И. Маринковић

МИНИСТАР Ратко Дмитровић реаговао је поводом атмосфере која је створена у јавности Србије у вези с породицом Јоксимовић. Његово саопштење преносимо у целости.

Поводом атмосфере која је створена у јавности Србије а у вези с породицом Јоксимовић, из Крагујевца, односно одлуком Центра за социјални рад, касније потврђеном на неколико судских инстанци, да се Јоксимовићима одузме родитељско право а деца преселе на одговарајуће место, разговарао сам с директором Центра за социјални рад у Крагујевцу, Владом Јовановићем, и још неколико особа у потпуности упознатих с овим случајем, укључујући људе блиске породици Јоксимовић, тачније Ђорђу Јоксимовићу.

Све што се у овом случају подузима од стране надлежних институција има за циљ збрињавање деце. Све је за њихово добро.

Слика која је створена у јавности, и даље се ствара, како неко има злу намеру да родитељима из обести узме децу, чак се спомиње и усвајање у иностранству, доказ је потпуног напознавања чињеница или свесног манипулисања. 

Филмска уметност у правилу слика живот али филм, често, није живот. Посебно није у случају Јоксимовића. Једно је предложак, надградња, фикција, а друго живот са свим суровостима и трагичним појавама које могу да се одражавају на људе, у овом случају на децу.

Случај Јоксимовић је далеко од мозаика који је о томе сложен у јавности. Не треба нико никога да осуђује и криви, чињенице и истине морају да се поштују. Колико год биле тешке и непријатне. Овде нема криваца а све што се чини, чини се због деце.

Министарство за бригу о породици и демографију, на чијем сам челу, активно се укључило у овај случај и урадићемо све што можемо, скупа с другима, да деца Ђорђа Јоксимовића расту као сва друга деца.

Молим све који би да коментаришу овај случај и дају оцене, а не познају чињенично стање, да се суздрже. Због деце Јоксимовића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)