ДА СЕ ОДУЖИМО ЧАЧАНСКОМ ХЕРОЈУ! Акција за помоћ породици преминулог лекара Слободана Благојевића

В. И.

15. 01. 2021. у 19:15

ДА СЕ ОДУЖИМО ЧАЧАНСКОМ ХЕРОЈУ! Акција за помоћ породици преминулог лекара Слободана Благојевића

Фото: В.И.

“QUANTOX фондација“ покренула је акцију како би породици преминулог чачанског лекара Слободана Благојевића (41) било омогућено да отплати стамбени кредит. Доктор Благојевић, који је помажући својим суграђанима да се изборе са опаким вирусом и сам се заразио, а потом након двонедељне борбе од последица вируса преминуо 29. децембра 2020.

- Не срећемо често праве хероје. Управо то је био доктор Слободан Благојевић, специјалиста ургентне медицине из Чачка, који је спасао многе животе током епидемије корона вируса. Нажалост, доктор је 29. децембра преминуо управо од последица те болести против које је водио битку последњих месеци. Породица доктора Благојевића – његова деца Урош и Ана, супруга Катарина, родитељи и брат су поред велике жалости суочени и са финансијским проблемом. Из тог разлога вас позивамо да им заједничким снагама помогнемо у овим тешким тренуцима и прикупимо новчана средства која ће породица искористити за отплату стамбеног кредита који је доктор подигао – наводи се у саопштењу ове фондације.

Новац се може уплатити на текући рачун банке Интесе 160-6000000831738-63 на име Ђорђа Благојевића, или на текући рачун фондације 160-6000000765134-55, а сва средства биће преусмерена породици.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, иначе, недавно је најавио да ће покренути иницијативу да Улица 7, чија је изградња тек завршена, ускоро добије име по преминулом лекару Слободану Благојевићу. Ова улица налази се у непосредној близини чачанске Опште болнице.

– Изгубили смо великог човека, доктора Слободана Благојевића. Званично отварамо Улицу 7 одмах поред Опште болнице у којој је доктор Благојевић са својим колегама водио вишемесечну битку за здравље свих наших суграђана. Нажалост, изгубио је битку за свој сопствени живот. Мој предлог Комисији за називе улица биће да ова улица веома брзо добије назив по доктору Слободану Благојевићу. Моје скромно мишљење је да је он заслужио много више, али ово ће бити први корак, да се великим јунацима и херојима овог тешког времена бар малим делом одужимо и да доктор Благојевић, наш Благоје, остане запамћен, не само у здравству, већ и да се нове генерације и његова деца увек са поносом њега сећају – рекао је Тодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)