ВОЗАЧИ, ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ако не очистите снег са својих возила, следи вам новчана казна

Novosti online

11. 01. 2021. у 14:22

ВОЗАЧИ, ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ако не очистите снег са својих возила, следи вам новчана казна

Фото: М.А.

ВОЗАЧИ који не "одмрзну" и не очисте своја возила ризикују да буду кажњени новчаном казном

Први снег често везујемо са проблемима у саобраћају који могу да наступе. Стручне службе чисте главне саобраћајнице, док су грађани задужени за снег испред својих улаза.

Њихова обавеза, као и обавеза правних лица, је да уклањају снег и лед са тротоара у ширини до пет метара испред објеката које користе, као и да чисте своја возила од снега, јер у супротном следе новчане казне.

Возачи који не "одмрзну" и не очисте своја возила, већ крену аутомобилом са остацима снега или леда на прозорима, крову, хауби или таблицама, ризикују да буду кажњени новчаном казном од 5.000 динара.

Уколико, због неадекватно очишћеног возила, дође до саобраћајне незгоде, прети им казна у износу од 6.000 до 18.000 динара.

Снег или лед, који нису потпуно очишћени са крова возила, при наглом кочењу могу да склизну на ветробранско стакло или, у случају аутобуса или камиона, да падну на неки од аутомобила испред, поред или иза њих. То може да изазове пуцање шофершајбне друго возила, али у најгорем случају може доћи и до слетања са пута, пише Телеграф.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)