АКО ТО НЕ РЕШИМО БИЋЕМО БОЛЕСНИ: Доктор Несторовић изнео драматично упозорење због загађења ваздуха

Novosti online

20. 12. 2020. у 22:10

У ВЕЧЕРАШЊОЈ емисији Хит твит на ТВ Пинк гости су премијерка Србије Ана Брнабић, певачица Наташа Беквалац и епидемиолог др Бранимир Несторовић, који су између осталог говорили и о екологији.

АКО ТО НЕ РЕШИМО БИЋЕМО БОЛЕСНИ: Доктор Несторовић изнео драматично упозорење због загађења ваздуха

Танјуг

Др Несторовић каже да је екологија проблематична и да се неретко ради и гради, без размишљања о последицама на дуге стазе. Истиче да је екологија скупа дисциплина, а њено нерешавање значи да бисмо у будућности могли да будемо "врло болесни".

- Годишње 6.000 људи умре од аерозагађења, а следећи је дуван. Када је овако загађено, они који критикују загађење седе и пуше - каже др Несторовић.

Др Несторовић каже да не зна много детаља о производњи гума, да зна да се сматрају "прљавом технологијом", али да више информација наме. Каже да, када би се он питао, уложио би новац у пољопривреду.

- Ја бих волео да смо велесила по том питању. Холандија је мања од нас а светски је лидер у производњи јаја. Ми можемо да будемо сила и микро предузећа могла би да запосле многе, а еколошки су прихватљива - каже доктор.

Др Несторовић каже да му јако смета што се наши људи радују нападима који на нашу земљу долазе из Хрватске. Називају нас, како наводи, дивљима, малим Русима и људима који ништа не заслужују.

- Сви воле да дођу у Београд, сматрају га велеградом и бесмислено је ово стварање зле крви. Не знам да се ико икада у Бг бавио томе како Загреб изгледа - каже др Несторовић за "Хит Твит".

Оцењује као "глуп и ружан" потез Комшића и Џаферовића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)