КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Ово су нове мере за Србију

Новости онлајн

18. 12. 2020. у 09:11

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Ово су нове мере за Србију

Фото: Г.Ш.

ИНСТИТУЦИЈЕ културе - позоришта, музеји и биоскопи од понедељка ће радити до 21 час, док ће постојеће мере које се односе на тржне центре и угоститељске објекте остати на снази још овог викенда.

Ово су у најкраћем одлуке Кризног штаба чија је седница завршена око 8.45. Према информацијама "Новости", ово тело ће се поново састати у понедељак како би се разматрала одлука о продужењу радног времена за малопродајне објекте, ресторане и кафиће до 20  часова.

Наши извори преносе да су лекари били изричити да се не ублажавају мере овог викенда и да се сачека анализа епидемиолошких бројки како би се у понедељак евентуално релаксирале мере. Представници власти су били за то да се мере "олабаве" већ у суботу и недељу, али ће се пресећи првог радног дана следеће седмице.

Конкретно, предлог представника власти је да се омогући рад ресторана, кафића и малопродајних објеката до 20 часова и постоје велики изгледи да ће тако и бити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Pibe

18.12.2020. 13:17

Pa zar nije potpuno nelogicno da trzni centri budu otvoreni samo jedan vikend pre Nove godine, umesto da se rasporede na nekoliko i da ih bude manje sada ce u ta dva dana proci milion ljudi i neminovno rasplamsavanje zaraze posle nekoliko dana.