АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Ветар се појачава, следе нам оркански удари, ево где ће бити најризичније!

Novosti online

08. 12. 2020. у 23:20

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Ветар се појачава, следе нам оркански удари, ево где ће бити најризичније!

Фото: Новости

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић на Фејсбуку је написао алармантно упозорење. Наиме, он поручује да нам стићу оркански удари ветра!

- У току ноћи и у среду у Србији ће поново дувати умерен до јак југоисточни ветар. У Поморављу, у Подунављу, у Браничевском округу, у Војводини, у Београду и на планинама кошава ће имати олујне ударе од 60 до 80 км/х, а на југу Баната орканске ударе и од преко 120-130 км/х, нарочито на подручју Вршца – написао је.

Према његовим речима, “Због олујне и орканске кошаве, поново се препоручује огроман опрез и избегавање боравка на отовреном, нарочито у шумксим комплексима, парковима и у близини предмета код којих може доћи до оштећења.“

- Огроман опрез препоручује се и у саобраћају, јер овакви удари кошаве могу да оштете сигнализацију, могу да поломе гране, дрвеће или неке друге предмете који би се потом нашли као препреке на путу, али очекивани удари кошаве, нарочито бочни удари могу и да преврну камионе и шлепере. Најкритичнија места су и нма мостовима и надвожњацима – упозорава Ђурић.

Иначе, кошава ће поново бити последица веома снажног циклона, овог пута са центром у северном Јадрану и снажног антициклона изнад Русије и источне Европе. Како ће се Србија налазити између ова два система, биће веома изражен градијент ваздушног притиска, па ће бити веома ветровито.

Кошава ће, поручује, ослабити у четвртак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)