ЛЕЧЕ ФРУСТРАЦИЈЕ И ВЕРУЈУ У ГЛУПОСТИ: Др Грујичић оштро одговорила "неверним Томама" - дођите и обуците скафандер!

Новости онлине

04. 12. 2020. у 22:46

ЛЕЧЕ ФРУСТРАЦИЈЕ И ВЕРУЈУ У ГЛУПОСТИ: Др Грујичић оштро одговорила неверним Томама - дођите и обуците скафандер!

Др Даница Грујичић / Фото Н. Скендерија

ДОКТОРКА Даница Грујичић и др Горан Стевановић вечерас гостују на Првој телевизији, где говоре о тренутној епидемиолошкој ситуацији и личној борби са корона вирусом.

У једном тренутку покренула се и тема о теоретичарима завере и изношењу нетачних информација везаних за корону на интернету, на шта је др Грујичић поручила да то могу да раде само залудни људи.

- Ви увек имате људе који лече неке своје личне фрустрације на друштвеним мрежама. Мени не смета што неко сумња, али нека дође испред клинике да види како то изгледа, или само да стоји у скафандеру 4 сата у интензивној нези - рекла је др Грујичић и описала са чим се све суочавају доктори.

- Само нека гледају шта раде сестре и лекари. Причати после читаве ове халабуке да то не постоји, да је то измишљотина, да нас неко намерно затвара зато што нас мрзи су глупости. Ја сам рекла да сматрам да је ово врста биолошког оружја, али причати да не постоји је чиста глупост - нагласила је др Грујичић.

Она је истакла да не обраћа пажњу нити да чита глупости по интернету, да је стално у контакту са колегама и да је лично видела какве последице корона оставља.

Др Грујичић је потом говорила и о антивакциналном лобију, и навела је пример који потпуно побија причу теоретичара завере.

- На годишњем нивоу пре него што је откривена вакцина од церебралне парализе оболевало је 60.000 деце у САД. Прве године након вакцинисања није се разболео нико. Вакцина је нешто што је достигнуће човечанства - рекла је она, и потом говорила о наводној вези цепљења и аутизма међу децом:

- Причати да вакцине изазивају аутизам је потпуно безвезе. Данас се врло лако даје оцена аутизма. Довољно је да дете само мало касни у развоју и одмах му се лепи етикета аутизма, а касније се испостави да то није тачно - истакла је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

prellee

04.12.2020. 22:52

Pojedini novinari, političari, članovi udruga i NVO to pričaju iz ugroženosti svojih primanja ili zbog službe u interesu nečije politike i ličnih interesa. Bravo Danice, neverne Tome, frustrirane a počesto i zlurade.

itekako

05.12.2020. 01:13

Sa velikim poštovanjem čitam uzjavu Dr Grujicic. Može li doktorka da mi odgovori na par pitanja: zasto se nose skafanderi kad maske navodno štite od korone? Da li ona smatra da su sledeci sadržaji u vakcini bezbedni za ljude ( ona kaže da su priče bez veze): formaldehid, MSG, fenoli, aliminium, ćelije izolovane od pluća pobacenog fetusa, 4 vrste antibiotika, mono sodium glutamat (MSG), tragovi žive...ovo su samo neke od komponenti. Ako ona tvrdi da su bezopasne i predloži informacije vezano za pitanje, stajem među prvima u red za vakcinu. Hvala

Nina

05.12.2020. 19:28

Verujem da postoji trovanje. Neka nam gospođa objasni, zašto korone skoro da nema u pokedinim zemljama koje kontrolišu svoje nebo. A što se vakcina tiče, neka prva primi, vlast, pa ako im ništa ne fali kroz godinu, dve, tri i mi ostali ćemo.

NEO BORG

06.12.2020. 14:04

Jasno da epidemy postoji, i da je vestacki izazvana, sto znaci da ima izvestan i polit8cki uticaj na drustvo koji se primenjuje,znam licno, ali..ako u proseku od respiratornih bolesti u Srbiji umre izmedu dve i dve i po hiljade ljudi (to je statistika)a do sad 1600 od korone (mada se u potpunosti ne moze tvrditi da su svi umrli od nje jer testovi nisu 100% pouzdani, a, ima i malverzacija) zasto tolika panika, i, ako je vise zarazenih?