ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ КОЈИ ЈЕ ПОКУШАО ДА СЕ УБИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ: Секао се огледалом по врату и телу, цепао инфузију - борба је била непрестана

И.Митић

01. 12. 2020. у 14:15

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ КОЈИ ЈЕ ПОКУШАО ДА СЕ УБИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ: Секао се огледалом по врату и телу, цепао инфузију - борба је била непрестана

Фото: И.Митић

ОСМОМЕСЕЧНА борба за животе особа заражених вирусом корона велика је одговорност за особље лесковачке Опште болнице, а недавни инцидент са пацијентом који је покушао да изврши самоубиство пример је терета који здравствени радници трпе како би пружили неопходну помоћ свима који због компликација болести заврше у болничкој постељи.

У лесковачкој болници кажу да је сарадња са свим пацијентима углавном веома добра, али да овај пример показује да, поред могуће заразе, рад у ковид болници доноси и додатне ризике.

Пре неколико дана ковид позитиван пацијент, стар 48 година, покушао је да се убије тако што је разбио огледало и исекао се по телу и врату. Особље болнице је једва успело да га обузда и спречи у тој намери. Његова клиничка слика била је веома лоша због чега је данас, након што је спремљен за интубацију односно за респиратор - преминуо.

- Ради се о веома крупном и јаком човеку кога су наши запослени једва савладали. Хирурзи су му два пута ушивали рану на врату, јер је после првог ушивања успео да је „поцепа“. Секао се свуда по телу. У нашу болницу је примљен прошлог четвртка у веома тешком стању. Имао је обострану упалу плућа и лошу сатурацију. Том човеку није било могуће ставити маску за кисеоник, укључити инфузију... Узнемирио је остале пацијенте, па смо га, и поред свих проблема, сместили у једну просторију у којој је био сам – објашњава др Небојша Димитријевић, директор лесковачке Опште болнице.

Он каже да овај пацијент, због лоше сатурације, није смео да прима јаке дозе лекова за смирење и да би то изазвало додатне проблеме. У болници причају да чланови пацијентове породице тврде да он није био агресиван нити је раније показивао знаке неког психичког поремећаја.

- Није тачно да је скакао са прозора како би се убио, а и зграда у којој је био смештен је приземна – закључио је др Димитријевић.

Ради се о пацијенту из Лесковца који је запослен као сезонски радник у Београду, а због лошег стања чим се јавио лесковачкој ковид болници смештен је на одељење.

ПОБЕГАО ИЗ БОЛНИЦЕ  

Чим је хоспитализован овај мушкарац је побегао из болнице. Пријављен је полицији која га је пронашла и вратила на лечење, али је он упорно одбијао било какву сарадњу са особљем ковид болнице. Скидао је маску, кидао инфузију, да би се на крају домогао огледала које је поломио и његовим деловима покушао самоубиство.    


    

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)