ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕСЕКЛА - НОВЕ СТРОЖЕ МЕРЕ ОД ВИКЕНДА: Суботом и недељом затвара се све осим ових 6 објеката

Novosti online

01. 12. 2020. у 14:08

ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕСЕКЛА - НОВЕ СТРОЖЕ МЕРЕ ОД ВИКЕНДА: Суботом и недељом затвара се све осим ових 6 објеката

Фото: Танјуг

Влада Србије прихватила је предлог медицинског дела кризног штаба и, како дала зелено светло за нове мере.

Оне између осталог, подразумевају да ће угоститељске и трговинске фирме, ресторани, кафићи и барови, клубови, тржни центри, играонице, кладионице, продавнице и сви други продајни објекти, моћи да раде радним данима до 17 часова, док викендом неће уопште радити - од петка у 17 часова до понедељка у 5 сати.

Ово се, такође, односи и на козметичке и фризерске салоне, салоне лепоте, фитнес-центре, теретане и вежбаонице, спа центре и базене. Ове мере ће, како сазнајемо, бити усвојене у четвртак на влади, а ступиће на снагу у петак, 04. децембра.

Мере између осталог подразумевају да апотеке, бензинске пумпе (точење горива) и достава хране путем курира могу да раде неограничено, свих седам дана у недељи.

Продавнице прехрамбене робе могу да раде сваки дан до 21 сати, укључујући и викенд, а позоришта и биоскопи до 17 сати, укључујући и викенд.

Пијаце радним данима могу да раде регуларно, а викендом од 6 до 15 часова.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Teča

01.12.2020. 23:49

Bravo. U pozoriste u 2 po podne jer u 5 moram napolje. Hvala Bogu pa radim za sebe, pa ne moram da pitam šefa da me pusti u 2 da odem da se ošišam. Samo da pitam a jel mogu kod privatnog zubara u njegovu ordinaciju u 7 uveče ili će da me Vesićevi komunalci 'apse kad izadjem sa novom plombom. Usta vam se se*em. U 6 ujutro da idem da kupim čarape i gaće. A kada će Sisićka da ide da turpija tabane, posto je jadna na 3 radna mesta preko dana. Vidim li nekoga od ove "krizne" bande u gradu u radno vreme, bilo gde, *baću im sve po spisku. Kunem se