Капацитети у болницама су на измаку, Моззарт одмах реаговао донацијом кревета за интензивну негу

Промо

30. 11. 2020. у 16:00

Капацитети у болницама су на измаку, Моззарт одмах реаговао донацијом кревета за интензивну негу

Фото: Промо

ПОСЛЕ Института за ортопедију, КБЦ Земун и КБЦ Звездара, помоћ стигла и у КБЦ „Драгиша Мишовић“

Ситуација са корона вирусом у Србији је сваким даном све гора, а болнички капацитети су на измаку! Информације о попуњености ковид-болница непрекидно стижу, а компанија Моззарт је у сарадњи са Министарством здравља одмах реаговала и наставила донацију најсавременијих кревета за интензивну негу. КБЦ Драгиша Мишовић је четврта установа којој је, у склопу ове велике акције, стигла помоћ.

Претходно су проширени капацитети на Институту за ортопедију Бањица, као и у две ковид-болнице - КБЦ Земун и КБЦ Звездара. И у КБЦ на Дедињу тренутно се збрињавају најтежи случајеви оболелих од корона вируса, па је сваки кревет од великог значаја. Током уручења донације, био је приметан велики број возила Хитне помоћи која доводе нове нове пацијенте.

Стање је прилично тешко, имамо велики број пацијената, јер се код нас пребацују из других установа када им се погорша стање. На интензивној нези нам је увек потребно још кревета, па нам је ова помоћ од великог значаја, хвала много компанији Моззарт. Ми смо од првог дана у ковид-режиму и било је доста изазовно да се прилагодимо новим условима током епидемије, јер нисмо никада радили са инфективним пацијентима, али већ девет месеци збрињавамо заражене – истакла је Наташа Богуновић, главна сестра КБЦ „Драгиша Мишовић“.

Фото: Промо

 

Овај установа збрињава и труднице оболеле од корона вируса, а од почетка епидемије на свет је дошло 145 здравих беба, иако су мајке биле позитивне. Београд је тренутно највеће жариште ЦОВИД-19, а пацијенти се пребацују у друге градове, јер су капацитети на измаку.

Свесни смо тешког момента у коме се налази цела држава, а поготово престоница. У сарадњи са нашим партнерима из Министарства здравља, покренули смо акцију донирања кревета за интензивну негу, како бисмо проширили капацитете у болницама које су изузетно оптерећене у овом тренутку. Увек се трудимо да брзо реагујемо тамо где је помоћ најпотребнија, па ћемо наставити низ акција како би услови у болницама били још бољи – нагласио је Борјан Поповић, директор сектора корпоративних комуникација компаније Моззарт.

Фото: Промо

 

У оквиру пакета донације здравственом систему од око 700.000 евра за борбу против цовид-19, компанија Моззарт издвојила је 200.000 евра за набавку десет респиратора, а континуирано донира средства за подршку болницама, кроз финансијске инјекције или набавком потребне опреме. Тренутно је акценат на установама из ковид-система које су најоптерећеније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)