ТУГА НА ДОРЋОЛУ ЗА МИЊОМ: Дете је желело да живи, покушала је да се спасе, али није издржала

Д.Б.

25. 11. 2020. у 16:26

ТУГА НА ДОРЋОЛУ ЗА МИЊОМ: Дете је желело да живи, покушала је да се спасе, али није издржала

Фото: Инстаграм

ТРАГИЧНА вест да је Миња Д. (15) која је тешко повређена у пожару на Дорћолу преминула у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој потресла је цео комшилук зграде у којој је живела у Улици високог Стевана на Дорћолу.

Једна од комшиница које смо затекли на месту где се догодио пожар каже за Новости да је из медија чула за смрт девојчице.

- Јако, јако ми је жао. За смрт са чула из медија, нисам могла да поверујем да Миња није издржала, баш ми је жао детета. Јако сам се потресла јер је дете желело да живи, ем је млада, ем је изашла на терасу да побегне - каже нам комшиница.

Како каже цео комшилук је био ангажован да се скупи новац како би допринели реновирању стана.

- Кад се све десило, станари из околних сви станари из околних зграда су скупљали помоћ. Сада као што видите, ради се кров, али никога у стану где је избио пожар не виђам од станара јер је све закључано.

Још једна од комшиница, Снежана, врло кратко нам је рекла:

- Не могу да верујем шта се десило. Била сам испред зграде када је избио пожар. Сви смо се надали да ће се девојчица извући, али ето стигоше тужне вести...

Фото: З. Јовановић

Фото: З. Јовановић

Подсетимо, петнаестогодишња девојчица Миња Д, која је тешко повређена у пожару на Дорћолу и херојским подвигом радника градилишта извучена из ватре, преминула је у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој.

Девојчица је задобила опекотине трећег степена у пожару који је избио у њеном стану 27. октобра у Улици Високог Стевана у Београду. Како се тада спекулисало, пожар је изазвала оборена славска свећа.

Уследила је права драма – више од два сата ватрогасци су покушали да обуздају ватрену стихију и спасу девојчицу.

Миња је са опекотима превезена у Ургентни центар, а затим је покренута и акција за донирање коже како би се њен живот спасао.

Овако је изгледало гашење пожара пре месец дана:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)