„У ТОМЕ СМО СВИ ЈЕДИНСТВЕНИ“ Др Тиодоровић о полицијском часу и ванредном стању

Танјуг

25. 11. 2020. у 15:33

„У ТОМЕ СМО СВИ ЈЕДИНСТВЕНИ“ Др Тиодоровић о полицијском часу и ванредном стању

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

ЧЛАН Кризног штаба епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да нема потребе за полицијским часом, нити за ванредним стањем.

-Не видим потребу, и мислим да смо у томе сви јединствени, медицински део Кризног штаба и цео Штаб, за полицијским ограничењима кретања и за ванредним стањем - одговорио је Тиодоровић након седнице Штаба на питање да ли се, с обзиром на тешку ситуацију, може очекивати додатно пооштравање мера.

Нема, истиче, потребе да се уводи ванредно стање, додајући да је сигуран да га, ако се сви понашамо одговорно, ни у перспективи нећемо имати на видику.

-После мера које смо већ увели, и оног што су показале, погледајте Београд и друге градове увече и видећете да то ипак утиче, да је већина људи свесна опасности и ризика, ако се мере не примењују. То је нада која нам отвара перспективу да можемо да се изборимо са овом тешком епидемијом - рекао је Тиодоровић.

Напоменуо је да је веома важно да издржимо ову и следећу недељу, јер после 4. и 5. децембра можмео очекивати да дође до заравњења криве и могућег смиривања стања у току децембра.

-Све што смо планирали за празнике, Божић, Нову годину.. може се све лепо догодити у породици. Морамо да размишљамо колико ризикујемо. Лепо је бити на Копаонику, Златибору, у иностранству, али није тренутак за то - рекао је Тиодоровић.

Додао је да је ситуација тешка, у Београду и великим градовима, с обзиром да су болнице препуне, не само због капацитета, већ и због кадра, за који је питање да ли ће можда моћи да издржи.

Са доласком вакцине имаћемо много бољу ситуацију, навео је др Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)