ЂЕРЛЕК О САХРАНИ ПАТРИЈАРХА: Сматрам да ће организатори урадити све да се спречи ширење вируса

Novosti online

20. 11. 2020. у 15:38

ДРЖАВНИ секретар Министарства здравља доктор Мирсад Ђерлек истакао је да нове мере не могу да се доносе унедоглед ако се не спроводи контрола актуелних прописа и додао да очекује да ће се у наредним данима број новозаражених попети на 7.000.

ЂЕРЛЕК О САХРАНИ ПАТРИЈАРХА: Сматрам да ће организатори урадити све да се спречи ширење вируса

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ђерлек је упитан да ли предстојећа сахрана патријарха Иринеја представља озбиљан епидемиолошки ризик, рекао да сматра да ће сви "који су задужени за организацију сахране урадити све да се спречи ширење вируса, а да се сахрана одржи како треба".

Недавно донете мере ће према његовим речима показати ефекте за 14 дана.

- Сигурно да није довољно мера и да треба да доносимо нове - рекао је Ђерлек.

Додао је да су болнице пуне да и морамо да урадимо нешто што ће успорити ширење вируса. За тако нешто постоје две опције, а то су оштрија казнена политика и постизање имунитета.

Ђерлек је истакао да ће се број оболелих на дневном нивоу у наредним данима попети на 7.000 и да, што је забрињавајуће, сматра да ће број умрлих бити око 40, а можда и више.

- Имамо око 1.150 заражених здравстених радника од чега је око 60 на болничком лечењу. Здравствени систем може да дође до пуцања ако се зарази више здравствених радника - рекао је Ђерлек.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)