ДРАМАТИЧАН СКОК Др Милошевић: За 24 сата на Инфективној 179 прегледа

Танјуг

28. 10. 2020. у 14:57

КЛИНИКА за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије у Београду обавила је у последња 24 сата 179 ковид прегледа, 10 пацијената је примљено на лечење, док је у друге установе у ковид систему упућено 30 болесника, рекла је данас заменица директора Ивана Милошевић.

ДРАМАТИЧАН СКОК Др Милошевић: За 24 сата на Инфективној 179 прегледа

Фото: Игор Маринковић

Она је навела да је капацитет Инфективне клинике, због реконструкције зграде, 97 постеља, да је тренутно хоспитализовано 78 болесника, девет пацијената је на респираторима, од којих је осам интубирано, а један је на неинвазивној вентилацији.

-То је драматичан скок, у последњих десет дана имали смо 30, 50, 70, 90 и онда последња два дана овако високе цифре прегледа болесника-рекла је Милошевић на конференцији за новинаре после састанка директора болница са председником Србије Александром Вучићем.

Вучић је додао да му је и раније директор Инфективне клинике Горан Стевановић говорио да су лекари те установе у проблему када имају више од 100 прегледа дневно.

Подсетио је и да Инфективна клиника није реновирана од седамдесетих година прошлог века и приметио да је, стицајем околности, убрзо након почетка реконструкције, дошло до епидемије корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)