САХРАЊЕН ПИЛОТ ЗВОНКО ВАСИЉЕВИЋ: Емоције се нагло распламсале након овог призора (ФОТО)

В. Митрић

29. 09. 2020. у 15:58

ПИЛОТ капетан Војске Србије, Звонко Васиљевић, који је у петак ујутру, погинуо у Брасини, код Малог Зворника, приликом пада војног авиона "МиГ 21", сахрањен је, на гробљу у родном селу.

САХРАЊЕН ПИЛОТ ЗВОНКО ВАСИЉЕВИЋ: Емоције се нагло распламсале након овог призора (ФОТО)

Фото: В. Митрић

У породичну кућу од јутра су стизале "реке" људи из свих делова Подриња, Србије, суседне Републике Српске. Скупило се, саборно, тихо, мирно и достојанствено, и старо и да ода пошту и испрати на вечни починак омиљеног рођака, комшију, пријатеља, друга из детињства, пријатеља...

Емоције, не само његових најближих од супруге, брата, оца и мајке, ипак, нагло су се распламсале када је читаво двориште преовладала плава боја униформи и шапки, ваздухопловаца, колега, сабораца и пријатеља настрадалог пилота РВ ПВО Србије. Лелеци, сузе, туга и бол на све стране.

Међу мноштвом његових колега, поред осталих били су министар одбране Србије, Александар Вулин, генарар мајор Петар Цветковић, заменик начелника Генералштаба ВС и бригадни генерал Александар Бјелић, начелник Штава РВ И ПВО Војске Србије.

Подсетимо, капетан прве класе Звонко Васиљевић и пилот Дејан Крсник из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВиПВО Војске Србије погинули су приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)