ПРЕВЕНТИВА СЕ ИСПЛАТИ: Словенија и Србија најуспешније у спречавању ширења короне

Танјуг

10. 09. 2020. у 08:10

Укупан број заражених корона вирусом у Словенији износи 3.312, а у последња 24 сата оболело је 79 људи и није било нових смртних случајева међу ковид пацијентима, објављено је на сајту Ворлдметерс.

ПРЕВЕНТИВА СЕ ИСПЛАТИ: Словенија и Србија најуспешније у спречавању ширења короне

Фото: Драган Миловановић

Словенија је у региону за сада најефикаснија у борби против корона вируса, а одмах иза ње је Србија.

У последња 24 сата надлежне службе у Србији регистровале су 84 новозаражених и један смртни исход међу оболелима од ковида-19.

Број новооболелих у Хрватској је 341 и три смртна случаја, у Босни и Херцеговини 297 новозаражених и шест преминулих и у Црној Гори 219 нових случајева и два преминула.

У Србији је у последња 24 сата на корона вирус тестирано 8.285 људи, а њих 84 било је позитивно, па је Србија одмах иза Словеније по најмањем дневном броју заражених.

Један пацијент је преминуо, саопштено је на сајту српског министарства здравства.

Број заражених расте у Црној Гори.

У овој земљи је од 822 анализирана узорка потврдено 219 нових случајева корона вируса, дакле позитиван је био сваки четврти тестирани.

Од последица ковида-19 преминуле су још две особе у Црној Гори.

Како је изјавио директор Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА) Александар Сеничић, у Црној Гори се налази око 75.000 грађана Републике Србије.

У Северној Македонији данас није било смртних случајева међу ковид пацијентима, објавило је данас Министарство здравља Северне Македоније.

Иначе, Градани Србије, Црне Горе и БиХ од данас за улазак у Северну Македонију морају обавезно имати негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата.

Такву одлуку влада С. Македоније је донела на предлог Комисије за заразне болести, због, како је образложено, озбиљног ширења корона вируса у земљама региона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)