ВАЖАН АПЕЛ ИГОРА ЈУРИЋА: Сви родитељи праве опасну грешку, педофили само чекају прилику

Новости онлине

13. 08. 2020. у 17:21

РОДИТЕЉИ годишње у просеку објаве 195 слика своје деце на друштвеним мрежама. Истраживања показују да је 5 посто родитеља отворило профил на друштвеним мрежама за новорођено дете и да 77 % њих објављује снимке голе или полуголе деце, објавио је Игор Јурић на друштвеним мрежама.

ВАЖАН АПЕЛ ИГОРА ЈУРИЋА: Сви родитељи праве опасну грешку, педофили само чекају прилику

Фото: Депоситпхотос/Танјуг/Драган Кујунџић

Он је апеловао на родитеље да пазе шта раде на друштвеним мрежама, када су њихова деца у питању. Том приликом је подсетио и на случај нестале британске девојчице Медлин Мекен.

Протеклих недеља медији су преносили вести о томе да је 13 година након нестанка четворогодишње девојчице Медлин Мекен, коначно ухапшен 43-годишњак осумњичен за њено убиство и отмицу из туристичког апартмана у португалском летовалишту Праја де Луз.

Према сада доступним информацијама девојчица је и сексуално злостављана. Помисао на ову несрећу изазива страх и код родитеља и код деце.

Крајем јула у Истри ухапшено је и неколико страних туриста који су скривеним камерама снимали разголићену децу на плажи, што је допринело даљној узнемирености родитеља и осећаја да су им деца свакодневно на мети предатора. Има ли разлога за панику? За панику не, али за превенцију да.

Битно је да знамо да сексуално злостављање детета не почиње увек отмицом, и не завршава се увек силовањем и убиством детета. Педофили и сексуални злостављачи су најчешће деци познати људи, људи којима верујемо, чланови породице, родбина и блиски пријатељи.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)