ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: Епидемиолошка ситуација стабилизована, не искључујем могућност онлајн наставе у новој школској години

Танјуг

01. 08. 2020. у 09:58

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић не искључује могућност онлајн наставе у новој школској години због епидемије корона вируса и наводи да ће ђаци ићи у школу уколико буду постојали услови који гарантују сигурност и очување здравља.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: Епидемиолошка ситуација стабилизована, не искључујем могућност онлајн наставе у новој школској години

Фото: принтскрин Јутјуб

- Још не могу да одговорим да ли ће деца ићи у школу. Волели бисмо да иду. Важно је да улажемо у образовање и знање, да деца раде и било би добро да иду у школу. Ако буду постојали добри услови који гарантују сигурност и очување здравља, деца ће ићи у школу - рекао је Вучић новинарима у Батајници.

Он наводи да епидемиолошка ситуација још није задовољавајућа, иако су се ствари стабилизовале.

Вучић каже да је сада у болницама широм Србије мање проблема, али да и даље има велики број мртвих од корона вируса, што је, како наводи, последица догађаја са почетка јула.

- Као што видите, нама је јул месец, а не време када су причали о фудбалу и изборима, био гори. Већ од 5. или 10. јула, а сви знамо шта се тад дешавало, направљени су нам огромни проблеми - рекао је Вучић.

Како наводе, ствари су се стабилизовале, а као пример наводи Нови Пазар, где у пољској болници данас нема ниједног пацијента, док је у Општој болници, у којем је било више од 300 особа оболелих од корона вируса, сада око 70 пацијената.

- Лакша је ситуација у појединим деловима Србије, али негде је велики број заражених људи и много је важно да у данима и недељама сведемо тај број на минимум. Ако будемо држали дистанцу, били одговорни и у затвореном простору носили маске, сигуран сам да резултат неће изостати - рекао је Вучић.

Истакао је да ће држава водити рачуна да сачува децу, али и о образовању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (30)