РЕНОВИРА СЕ ПАЛАТА СРБИЈА: Министарство рада и Удружење осигуравача потписали уговор

Ј. Ж. С.

22. 07. 2020. у 15:50

РЕНОВИРА СЕ ПАЛАТА СРБИЈА: Министарство рада и Удружење осигуравача потписали уговор

Новости

САЛА "Србија" у Палати Србија биће реновирана, а данас је, на иницијативу Министарства за рад потписан уговор о донацији за извођење радова на реновирању.

Уговор су потписали министар Зоран Ђорђевић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић, а вредност радова је 1.76 милиона динара.

- Ова зграда представља културно и историјско здање Србије које треба да се чува заувек. Иако нисмо надлежни за одржавање ове зграде, хтели смо да покажемо одговорност према ономе што је за нашу земљу од посебне важности - навео је Ђорђевић.

Он је додао да је у будућности у плану да се, поред сале "Србија", која је највећа и најрепрезентативнија, реконструишу и остале сале, али ће, како каже, све задржати првобитан изглед.

Новости

ДуШко Јовановић, генерални секретар Удружења осигуравача Србије рекао је да му је драго што је имао прилику да учествује у овој идеји и да је удружење увек на располагању држави када је у питању било који вид подршке.

- Ово за нас није донација, већ част. Драго нам је што ћемо на овај начин бити део историје и што ћемо вратити стару салу "Србија" месту где су се окупљали и где ће се и даље окупљати највећи светски државници - истакао је Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)