ИЗГУБИО БИТКУ СА КОРОНОМ: Преминуо новинар Вечерњих новости Душан Стојановић

Novosti online

22. 07. 2020. у 11:50

ДУГОГОДИШЊИ новинар „Вечерњих новости“ Душан Стојановић (71) из Алексинца преминуо је у нишком Клиничком центру од последица корона вируса.

ИЗГУБИО БИТКУ СА КОРОНОМ: Преминуо новинар Вечерњих новости Душан Стојановић

Фото: Д.М.

Стојановић је као дипломирани правник још седамдесетих година почео да гради каријеру новинара, дописника из Алексинца, паралено са одговорном функцијом коју је имао као секретар Алексиначких рудника.


Љубав према новинарству је победила па је Душан засновао радни однос у нашем листу пре 30 година и остао веран члан редакције све до пензије. Био је новинар који је умео да осети шта мучи обичног човека али је имао и бритко перо за оне које су своје позиције и функције злоупотребљавали. Међу новинарима омиљен због ведрог духа и смисла за хумор који га није напуштао ни у најтежим тренуцима.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

vladmir

22.07.2020. 12:06

Divan covek, sjajan novinar, licnost za najvece postovanje.Tuzno!Neka mu je laka zemlja, a porodici najiskrenije saucsce i da se ponose sto je bio i njihov i nas i armije citalaca Novosti.Vladimir Mitric

Srđan

22.07.2020. 14:30

Poslednji pozdrav dragom Duletu, sjajnom čoveku i kolegi široke duše i velikog srca. Kao novinar, kako je vrlo često isticao, njegovih Večernjih novosti, ali i saradnik i urednik nekoliko aleksinačkih medija, bio je skoro pola veka pažjivi hroničar i svedok značajnih zbivanja najpre na području Aleksinca, Sokobanje i Ražnja, a zatim i grada Niša i ovog dela Srbije. Bio je veliki profesionalac i vrstan repoter. Neka mu je laka zemlja, a porodici najiskrenije saučeće. Srđan Ilić