ТОНЧЕВ СЕЛИ СВОЈ РЕСОР У НИШ: Министар намерава да оде из Београда и приближи се неразвијенима општинама

Д. АЛИХОЏИЋ

24. 09. 2021. у 07:00

ПРЕСЕЉЕЊЕМ Министарства за развој неразвијених општина у Ниш, из Београда, ове општине добиле би прилику да буду ближе изворима одлучивања и финансирања.

ТОНЧЕВ СЕЛИ СВОЈ РЕСОР У НИШ: Министар намерава да оде из Београда и приближи се неразвијенима општинама

Фото Министарство

Извршна власт могла би боље да сагледа овај проблем, јер је много више неразвијених на југу Србије него у престоници.

Ово је само један од адута зашто Новица Тончев жели пресељење свог министарства у Ниш. Градоначелница Ниша Драгана Сотировски каже да подржава ову идеју и да ће учинити све да помогне да се ова идеја реализује.

- Министарство је у августу упутило званичан допис градоначелници Ниша са молбом да нам одобри на коришћење део просторија у Градској кући, како бисмо изместили наше седиште - каже Тончев. - Град Ниш је одговорио и понудио опције које нису погодне за коришћење, па смо и даље у преговорима око локације. Наравно, ово је први корак, а крајња реализација биће у договору са премијерком Аном Брнабић и Владом. Ово би било прво министарство које би изместило своје седиште.

Тончев наводи да је од 44 неразвијене општине чак 30 ближе Нишу него главном граду.

- И друга министарства требало би да размисле да се изместе из Београда. Није само Београд Србија - напомиње Тончев.

Градоначелница Сотировски каже да је Нишу важно да има канцеларију неког министарства и да се увелико ради на проналажењу адекватног простора.

- Очекујемо да се ова идеја заиста и реализује. Граду ће то значити због општина које гравитирају ка нама, а спадају у ред неразвијених - каже Драгана Сотировски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)