НАСТАВЉАЈУ СЕ ПРЕГОВОРИ ВКС И АКС: Нови састанак следеће недеље

В.Ц.С.

22. 09. 2021. у 21:08

ТОКОМ следеће недеље биће одржан састанак између представника Адвокатске коморе Србије и представника Већа Грађанског одељења Врховног касационог суда, које је донело правни став да банке имају право да обрачунавају трошкове обраде кредита.

НАСТАВЉАЈУ СЕ ПРЕГОВОРИ ВКС И АКС: Нови састанак следеће недеље

Фото: Т. Ћирић

Ово је закључак данашњег састанка председника и потпредсеника АКС Виктора Гостиљца и Јасмине Милутиновић са председницом ВКС Јасмином Васовић, објавила је Комора на свом сајту.

Адвокатска комора Србије сматра да води разговоре на једином месту где се спорна питања могу разрешити и чини велике напоре да своје аргументе саопшти онима који су у могућности да на њих одреагују, што је у овом тренутку најделотворнији пут.

Адвокатска комора Србије истиче важност јединственог деловања Коморе и позива адвокате да се у даљим активностима уздрже од понашања које је у супротности са Кодексом професионалне етика адвоката, попут предузимања насилних аката, стихијских упада у суд и било каквог неадвокатског понашања.

АКС је, због изазване забуне у јавности, саопштила и да она није организатор протестног окупљања адвоката и удружења грађана испред зграде Врховног касационог суда од 20. септембра, као ни протеста који се најављује за петак.

Адвокатска комора Србије сматра да је ово тренутак у коме је потребно дати органима Коморе простора за рад на постизању повољног исхода разговора.


БОНУС ВИДЕО:

ПИТАЊА ЗА МАРИНИКУ ТЕПИЋ: Посланица Биљана Пантић Пиља одржала конференцију испред ССП

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)